Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Νόμιμα τα χτυπήματα των Ουκρανών σε στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Νόμιμα τα χτυπήματα των Ουκρανών σε στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία
«Δικαίωμα της Ουκρανίας να χτυπήσει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους εκτός Ουκρανίας, επειδή η Ρωσία χρησιμοποιεί τόσα πολλά στρατιωτικά μέσα για να χτυπήσει την Ουκρανία» σημείωσε ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας
Τα χτυπήματα της Ουκρανίας σε στρατιωτικούς στόχους πέρα από την ειδική στρατιωτική επιχείρηση είναι θεμιτά, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι δικαίωμα της Ουκρανίας για αυτοάμυνα «να χτυπήσει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους εκτός Ουκρανίας, επειδή η Ρωσία χρησιμοποιεί τόσα πολλά στρατιωτικά μέσα για να χτυπήσει την Ουκρανία», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Φινλανδίας Alexander Stubb.
Ωστόσο, απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε συγκεκριμένη σύσταση στην Ουκρανία σχετικά με τους στόχους που πρέπει ή όχι να επιτεθεί, και απέφυγε να σχολιάσει «οποιεσδήποτε πληροφορίες» σχετικά με τις ουκρανικές επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος.
Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία το 1999, ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Jamie Shea είχε δηλώσει επανειλημμένα ότι από τη σκοπιά της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις υποδομής του εχθρού μπορούν να θεωρηθούν «νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι».
Αυτή η κατηγορία περιελάμβανε μεταξύ άλλων γέφυρες και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης