Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΜΜΕ Ισραήλ: Το Ιράν μας έχει παραλύσει - Πυρηνικό όπλο της Τεχεράνης ο ... φόβος

ΜΜΕ Ισραήλ: Το Ιράν μας έχει παραλύσει - Πυρηνικό όπλο της Τεχεράνης ο ... φόβος
Το Channel 13 του Ισραήλ αναφέρεται σε έντονο φόβο για απευθείας πυρά από το Ιράν προς το Ισραήλ, επικαλούμενο πηγές ασφαλείας
Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν σήμερα (12/4) ότι η απειλή του Ιράν να αντεπιτεθεί για τη δολοφονία των ηγετών του στην επίθεση που έπληξε το προξενείο στη Συρία έχει αφήσει το Ισραήλ παράλυτο από φόβο.
Ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν επίσης ότι οι IDF έχουν αυξήσει το καθεστώς συναγερμού, σημειώνοντας ότι «οι τακτικοί στρατιώτες και έφεδροι από ορισμένες μονάδες που σχεδίαζαν να ταξιδέψουν έλαβαν ειδοποίηση ακύρωσης ταξιδιού [σ.σ. το ταξίδι στο εξωτερικό απαιτεί έγκριση από τον στρατό]».
Αυτή η εξέλιξη έρχεται μάλιστα εν μέσω ενός κλίματος τρόμου για στόχευση και των ισραηλινών διπλωματικών αντιπροσωπειών στο εξωτερικό.
Άλλωστε, στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης συζητείται έντοντα τις τελευταίες ημέρες ο αυξανόμενος φόβος εντός της ισραηλινής κοινωνίας τυχόν ιρανικά αντίποινα.
Λόγω του φόβου του για αντίποινα, το εβραϊκό κράτος έκλεισε 28 προληπτικά από τις αντιπροσωπείες του παγκοσμίως, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.
Το Channel 13 είχε προηγουμένως τονίσει σε ρεπορτάζ του ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής ανακοίνωσαν την κινητοποίηση εφεδρειών στον σχηματισμό αεράμυνας λόγω κατάστασης συναγερμού υπό τον φόβο ιρανικής απάντησης.
Το ισραηλινό κανάλι μετέφερε επίσης, για πρώτη φορά, φόβο για απευθείας πυρά από το Ιράν προς το Ισραήλ, επικαλούμενο πηγές ασφαλείας που διέγνωσαν ότι το Ιράν είναι «πιο αποφασισμένο να απαντήσει από ποτέ».

Ιράν: H διεθνής κοινότητα θα μπορούσε να έχει αποτρέψει τα αντίποινα

Η Μόνιμη Αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη υπογράμμισε την Πέμπτη την ανάγκη να απαντήσει η Τεχεράνη στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο προξενείο της στη Δαμασκό, από την οποία σκοτώθηκαν επτά ανώτατα στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης, συμπεριλαμβανομένου του ταξίαρχου Mohammad Reza Zahedi, του αρχηγού της δύναμης Quds του IRGC στη Συρία και τον Λίβανο.
Οι διπλωμάτες του Ιράν τόνισαν ότι αν δεν υπήρχε η ατιμωρησία που απολάμβανε η ισραηλινή κατοχή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και εάν οι δράστες της επίθεσης στο προξενείο του Ιράν στη Συρία οδηγούνταν στη δικαιοσύνη, η Ισλαμική Δημοκρατία δεν θα έβρισκε αναγκαίο να αντιδράσει «ενάντια στην ισραηλινή κατοχή».
Παράλληλα, ο θρησκευτικοπολιτικός ηγέτης της Τεχεράνης, κατά την προσευχή του Eid για τον εορτασμό του τέλους του ιερού μήνα του Ραμαζανιού , υπογράμμισε πώς η «κατοχική οντότητα όχι μόνο δεν σταμάτησε να σφαγιάζει γυναίκες και παιδιά στη Γάζα, αλλά τουναντίον κλιμάκωσε την το μέγεθος της πολεμοχαρούς τακτικής του».
«Στις φετινές εκδηλώσεις, οι δυτικές κυβερνήσεις εξέθεσαν την κακή φύση των δυτικών πολιτισμών. Τους τελευταίους έξι μήνες στη Γάζα, οι ίδιες οι δυτικές κυβερνήσεις έδειξαν αυτή την κακή φύση μπροστά στα μάτια του κόσμου», τόνισε ο ηγέτης του Ιράν Ali Khamenei , προσθέτοντας ότι κατέφυγαν στη δολοφονία αθώων ανθρώπων στην Παλαιστίνη επειδή δεν μπορούσαν να φτάσουν τη δύναμη της Αντίστασης.
Καταδίκασε τη διαπεραστική σιωπή των υποκριτών που ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά παρέμειναν σιωπηλοί καθώς το Ισραήλ πραγματοποιεί τη γενοκτονία του στη Γάζα, διερωτώμενος με νόημα: «Πού είναι αυτοί των οποίων η φάλτσα φωνή για τα ανθρώπινα δικαιώματα κωφεύει τα αυτιά του κόσμου; Αυτά δεν είναι ανθρώπινα όντα; Δεν έχουν κανένα δικαίωμα;»
Θεώρησε υπεύθυνες τις δυτικές κυβερνήσεις για την επέκταση της γενοκτονίας στη Γάζα, υπενθυμίζοντας ότι άναψαν πράσινο φως στην επίθεση του Ισραήλ αντί να τη σταματήσουν.
Ενώ πολλοί μίλησαν κατά της στρατιωτικής συμπεριφοράς του εβραϊκού κράτους στη Μέση Ανατολή, ο ηγέτης της Τεχεράνης ξεκαθάρισε ότι οι ενέργειές τους, ιδιαίτερα αυτές των «αλαζονικών και σκληρών κυβερνήσεων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου», συνέβαλαν στην εκστρατεία του πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης