Διεθνή

Σοκάρουν οι Ουκρανοί στρατηγοί: Ανώτεροι οι Ρώσοι, θα πέσει σύντομα το Chasiv Yar - Χτυπήθηκαν Γάλλοι μισθοφόροι

Σοκάρουν οι Ουκρανοί στρατηγοί: Ανώτεροι οι Ρώσοι, θα πέσει σύντομα το Chasiv Yar - Χτυπήθηκαν Γάλλοι μισθοφόροι
Oleksandr Syrskyi (Αρχηγός Ουκρανικού στρατού): Οι Ρώσοι θέλουν να καταλάβουν το Chasiv Yar έως τις 9 Μαίου 2024 - Lawrence Wilkerson (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Οι Ουκρανοί θα χάσουν την Οδησσό, οι ΗΠΑ θα υποστούν ήττα – Είμαστε ηλίθιοι

(upd23) Οι Ουκρανοί στρατηγοί προειδοποιούν: ο ρωσικός στρατός είναι ανώτερος και με το πλεονέκτημα που έχει σε αεροπορία και πυροβολικό… μπορεί να πετύχει στρατηγική νίκη…
Μάλιστα, ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής, στρατηγός Oleksandr Syrskyi ανέφερε ότι η ανώτερη ρωσική στρατιωτική διοίκηση στοχεύει να καταλάβει το Chasiv Yar, στην περιφέρεια του Donetsk, μέχρι την Ημέρα της Νίκης της Ρωσίας στις 9 Μαΐου
Εν τω μεταξύ, ο αμερικανός Συνταγματάρχης Wilkerson αναφέρει ότι οι επιτυχίες της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης μπορεί να της επιτρέψουν να καταλάβει την Οδησσό.
Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει μόνο με τους όρους της Ρωσίας…
Επίσης, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, η Ρωσία θα καταλάβει και τις 45 πόλεις του Donbass, για να ολοκληρώσει την στρατηγική της νίκη…
Η Ουκρανία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην εξαΰλωση και δεν δεν μπορεί κανείς να τη βοηθήσει...
Την ίδια στιγμή, κατατροπώνονται οι ξένοι, που είχαν επιστρατευθεί από τους Δυτικούς.
Τελευταίο χτύπημα; Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν την τοποθεσία των Γάλλων μισθοφόρων στο Slaviansk, που ελέγχεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Η Ρωσία μετατρέπει την Ουκρανία σε βαλίτσα χωρίς χερούλι, όπως τονίζουν Ουκρανοί πολιτικοί.

Το πλεονέκτημα των Ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία έναντι του Ιράν στο Ισραήλ – Έπρεπε να διασχίσουν 1.000 χιλιόμετρα

Η Αεροδιαστημική Δύναμη του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) εκτόξευσε περίπου 170 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136/131, 30 πυραύλους κρουζ και 120 βαλλιστικούς πυραύλους σε στόχους στο Ισραήλ σε ένα πακέτο κρούσης παρόμοιο με τα πρόσφατα ρωσικά πακέτα χτυπημάτων κατά της Ουκρανίας.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πειραματιστεί με επιθέσεις με πυραύλους κρουζ, βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη διαφόρων μεγεθών και συνδυασμών, και τώρα πραγματοποιούν συνήθως μεγάλες, συνδυασμένες επιθέσεις εναντίον στόχων στην Ουκρανία.
Το παρόμοιο μεγάλο, συνδυασμένο πακέτο χτυπημάτων του Ιράν ήταν πολύ λιγότερο επιτυχημένο από τα πρόσφατα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία, ωστόσο με την ισραηλινή αεράμυνα να αναχαιτίζει μεγάλο μέρος από τους 320 αεροπορικούς στόχους εκτός από αρκετούς βαλλιστικούς πυραύλους.
Ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι έπρεπε να διασχίσουν περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα εναέριου χώρου του Ιράκ, της Συρίας και της Ιορδανίας πριν φτάσουν στο Ισραήλ, δίνοντας στο Ισραήλ και τους συμμάχους του ώρες για να εντοπίσουν, να παρακολουθήσουν και να αναχαιτίσουν πυραύλους και drones κατά την προσέγγιση στο Ισραήλ.
Οι ρωσικές δυνάμεις εκτοξεύουν drones και πυραύλους από όλη την Ουκρανία και σε κοντινή απόσταση από την Ουκρανία από τη Ρωσία, και έτσι η Ουκρανική αεράμυνα έχει ελάχιστο χρόνο αντίδρασης.
Το Ισραήλ διαθέτει επίσης μια ισχυρή ομπρέλα αεράμυνας πέραν από την Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ουκρανία έχει υποβαθμίσει τις ικανότητες αεράμυνας για να χρησιμοποιήσει ενάντια σε επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μια πολύ ευρύτερη πρώτη γραμμή στην Ουκρανία καθώς και στα διεθνή της σύνορα με τη Λευκορωσία και τη Ρωσία είναι προφανές ότι οι ρώσοι έχουν στρατηγικό πλεονέκτημα…
Η Ουκρανία δεν έχει επίσης επί του παρόντος την ικανότητα αναχαίτισης αέρος-αέρος με αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας, όπως έκαναν το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του τη νύχτα της 13ης Απριλίου.
Το μεγάλο μέγεθος της Ουκρανίας σε σύγκριση με το Ισραήλ καθιστά πιο δύσκολο για την Ουκρανία να μιμηθεί την πυκνότητα της αεράμυνας κάλυψη που απολαμβάνει το Ισραήλ, ειδικά εν μέσω συνεχιζόμενων καθυστερήσεων στη βοήθεια των ΗΠΑ.

Η πολεμική ικανότητα της Ουκρανίας στα πρόθυρα κατάρρευσης – Η Ρωσία θα επιτύχει στρατηγικά κέρδη

Η εξάντληση της αεροπορικής άμυνας που παρέχεται από τις ΗΠΑ ως αποτέλεσμα καθυστερήσεων στην επανέναρξη της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία σε συνδυασμό με βελτιώσεις στις ρωσικές τακτικές κρούσης οδήγησαν σε αυξανόμενη αποτελεσματικότητα της ρωσικής εκστρατείας κρούσης στην Ουκρανία.
Χωρίς ουσιαστική και τακτική βοήθεια ασφαλείας προς την Ουκρανία, τα ρωσικά πλήγματα απειλούν να περιορίσουν τις μακροπρόθεσμες πολεμικές δυνατότητες της Ουκρανίας και να θέτουν επιχειρησιακούς όρους για τη Ρωσία ώστε να επιτύχει σημαντικά κέρδη στο πεδίο της μάχης.
Η εκστρατεία κρούσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας καταδεικνύει ότι ακόμη και ένας περιορισμένος αριθμός επιτυχών επιθέσεων βαλλιστικών πυραύλων ή πυραύλων κρουζ μπορεί να προκαλέσει σημαντική και πιθανή μακροπρόθεσμη ζημιά στην ενέργεια και σε άλλες υποδομές, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μια αποτελεσματική και καλά εξοπλισμένη ομπρέλα αεράμυνας.
Πρόσφατα μεγάλης κλίμακας ρωσικά πακέτα κρούσης που χρησιμοποιούν drones, πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους κατά της Ουκρανίας έχουν προκαλέσει σημαντική ζημιά στην ουκρανική ενεργειακή υποδομή.
Και οι 15 βαλλιστικοί πύραυλοι και οι επτά από τους 44 πυραύλους κρουζ που εκτόξευσαν οι ρωσικές δυνάμεις εναντίον ουκρανικών ενεργειακών εγκαταστάσεων τη νύχτα της 21ης προς τις 22 Μαρτίου διείσδυσαν επιτυχώς στην ουκρανική αεράμυνα.
Μερικοί από τους πύραυλους κατέστρεψαν σημαντικά τον υδροηλεκτρικό σταθμό Dnipro (HPP) στην πόλη Zaporizhzhia και τον έθεσαν εντελώς εκτός λειτουργίας και θα χρειαστεί χρόνος για να επισκευαστεί το εργοστάσιο.
Τρεις από τους επτά βαλλιστικούς πυραύλους και οκτώ από τους 30 πυραύλους κρουζ που οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν εναντίον ουκρανικών ΥΗΣ τη νύχτα της 28ης προς 29η Μαρτίου διείσδυσαν επιτυχώς στην ουκρανική αεράμυνα, καταστρέφοντας ΥΗΣ και θερμοηλεκτρικούς σταθμούς (TPP) στην κεντρική και δυτική Ουκρανία.
Και οι 18 βαλλιστικοί πύραυλοι και οι έξι από τους 24 πυραύλους κρουζ που εκτόξευσαν οι ρωσικές δυνάμεις κατά της ουκρανικής ενεργειακής υποδομής τη νύχτα της 10ης προς την 11η Απριλίου διείσδυσαν επιτυχώς την ουκρανική αεράμυνα, εκ των οποίων πέντε πύραυλοι κατέστρεψαν ολοσχερώς τον TPP Trypilska στην Περιφέρεια Κιέβου.
Τα ρωσικά χτυπήματα κατά των ουκρανικών ενεργειακών εγκαταστάσεων τη νύχτα της 10ης προς 11 Απριλίου προκάλεσαν επίσης ζημιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στις περιφέρειες Zaporizhia και Lviv.
Η Wall Street Journal ανέφερε στις 11 Απριλίου ότι τα ρωσικά χτυπήματα, μη συμπεριλαμβανομένης της σειράς χτυπημάτων από τις 10 έως τις 11 Απριλίου, έχουν διαταράξει το 80% της παραγωγικής ικανότητας της DTEK, της μεγαλύτερης ιδιωτικής ενεργειακής εταιρείας της Ουκρανίας, η οποία προμηθεύει περίπου το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας.

Οι Ρώσοι καταστρέφουν την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας

Η υφυπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας Svitlana Hrynchuk είπε στο CNN σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 14 Απριλίου ότι τα επιτυχημένα ρωσικά πλήγματα κατά τη διάρκεια λίγων ημερών τις τελευταίες εβδομάδες κατέστρεψαν τις ουκρανικές επισκευές ενέργειας ενός έτους σε ενεργειακές εγκαταστάσεις μετά τον χειμώνα 2022-2023
Μια ουκρανική πηγή είπε στο CNN ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αλλάξει τις τακτικές κρούσης για να εκτοξεύσουν μεγάλο αριθμό πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών ταυτόχρονα εναντίον περιορισμένου αριθμού στόχων.
Ο επικεφαλής της DTEK Maksym Timchenko δήλωσε ότι η Ρωσία άρχισε να στοχεύει τις ουκρανικές υποδομές παραγωγής ενέργειας, αντί για συστήματα μεταφοράς, στα τέλη Μαρτίου 2024.

Στο Sloviansk, χτύπημα των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων σκότωσε περίπου 60 μισθοφόρους

Περίπου 60 ξένοι μισθοφόροι και αξιωματικοί των ουκρανικών στρατευμάτων σκοτώθηκαν από χτύπημα των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων στο Σλαβιάνσκ, δήλωσαν οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου στο TASS
«Υπάρχουν πληροφορίες ότι τη στιγμή του χτυπήματος, υπήρχαν αξιωματικοί σταδιοδρομίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων υψηλόβαθμων, καθώς και ξένοι μισθοφόροι στο Σλαβιάνσκ Συνολικά, σκοτώθηκαν περίπου 60 άνθρωποι», δήλωσε εκπρόσωπος των δομών των δυνάμεων ασφαλείας.

Oleksandr Syrskyi (Αρχηγός Ουκρανικού στρατού): Οι Ρώσοι θέλουν να καταλάβουν το Chasiv Yar έως τις 9 Μαΐου 2024

Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής, στρατηγός Oleksandr Syrskyi ανέφερε ότι η ανώτερη ρωσική στρατιωτική διοίκηση στοχεύει να καταλάβει το Chasiv Yar, στην περιφέρεια του Donetsk μέχρι τις διακοπές της Ημέρας της Νίκης της Ρωσίας στις 9 Μαΐου.
Ο στόχος της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης να καταλάβει το Chasiv Yar μόνο σε τρεις και μισή εβδομάδα δείχνει ότι η ρωσική διοίκηση πιθανότατα εκτιμά ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα είναι σε θέση να καταλάβουν την πόλη με ταχύτερο ρυθμό επιθετικών επιχειρήσεων από τις προσπάθειες κατάληψης του Bakhmut τον Μάιο του 2023 ή της Avdiivka τον Φεβρουάριο του 2024.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση πιθανότατα εκτιμά, ότι οι συνεχιζόμενες ελλείψεις κρίσιμων ουκρανικών πυρομαχικών θα επιτρέψουν στις ρωσικές δυνάμεις να καταλάβουν το Chasiv Yar σε λίγες εβδομάδες.
Ο ρωσικός στρατός πιθανότατα θα εκμεταλλευτεί τις σημαντικές ελλείψεις σε πυροβολικό και αεράμυνα που είναι κρίσιμες για την ουκρανική άμυνα.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση πιθανότατα θα συνεχίσει τις προσπάθειες εναντίον του Chasiv Yar μέχρι να κορυφωθεί η προσπάθεια, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις θα είναι σε θέση να κάνουν ταχύτερες προόδους από ότι σε προηγούμενες προσπάθειες, δεδομένου του βαθμού των σημερινών ελλείψεων πυροβολικού και αεράμυνας της Ουκρανίας.

Συνεχίζεται η ρωσική προέλαση στο Chasiv Yar - Χτυπούν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα επιβεβαιωμένη προέλαση ανατολικά του Chasiv Yar στις 14 Απριλίου και συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 14 Απριλίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βορειοανατολικά του Kanal Microraion (το ανατολικότερο Chasiv Yar) και κατά μήκος ενός ανεμοφράκτη νοτιοανατολικά του Chasiv Yar.
Οι ρωσικές δυνάμεις προήλασαν βόρεια του Ivanivske.
Οι μάχες συνεχίστηκαν κοντά στο Novyi Microraion στο νοτιοανατολικό Chasiv Yar, βορειοανατολικά του Chasiv Yar κοντά στην Bohdanivka, νοτιοανατολικά του Chasiv Yar κοντά στο Klishchiivka, Andriivka και Opytne και νότια του Chasiv Yar κοντά στο Niu York.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Khortytsia, Αντισυνταγματάρχης Nazar Voloshyn δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται στο Chasiv Yar και στις γύρω περιοχές σε μικρές ομάδες επίθεσης «σχεδόν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο» και ότι οι κατευθύνσεις Bakhmut και Avdiivka είναι οι πιο ενεργοί τομείς της πρώτης γραμμής στην ανατολική Ουκρανία.

Προέλαση ρώσων και δυτικά της Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα μια επιβεβαιωμένη προέλαση δυτικά της Avdiivka, εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 14 Απριλίου.
Γεωτοποθετημένες εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 14 Απριλίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα ανατολικά της Novobakhmutivka (βορειοδυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν προς την κατεύθυνση της Yasnobrodivka (δυτικά της Avdiivka).
Οι μάχες συνεχίστηκαν βορειοδυτικά της Avdiivka κοντά σε Novobakhmutivka, Novokalynove και Berdychi, δυτικά της Avdiivka κοντά σε Semenivka, Umanske και Tonenke και νοτιοδυτικά της Avdiivka κοντά στο Pervomaiske, το Vodyane και το Nevelske.

Οι Πολωνοί πατούν… μέσω Patriot στη δυτική Ουκρανία με την «άδεια» του Κιέβου

Πόδι… στη δυτική Ουκρανία βάζουν οι Πολωνοί με την «άδεια» και του Κιέβου, καθώς όπως είπε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba,
είναι ρεαλιστικό πλέον μέρος των ουκρανικών εδαφών να προστατεύεται από τα συστήματα αεράμυνας Patriot της Πολωνίας.
«Είναι πλέον ρεαλιστικό» είπε ο Kuleba αναφερόμενος στο σενάριο εκείνο, κατά το οποίο συστήματα αεράμυνας Patriot θα αναπτυχθούν στην Πολωνία για να προστατεύσουν τον εναέριο χώρο της δυτικής Ουκρανίας.
«Στην πραγματικότητα θα προστατεύει και κράτη μέλη του ΝΑΤΟ από επιθέσεις με drones ή πυραύλους στο έδαφος τους» είπε ο Kuleba.
Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της ουκρανικής εταιρείας ενέργειας DTEK, Maxim Timchenko υποστήριξε πως η αεράμυνα της Ουκρανίας είναι πολύ πιο αδύναμη από ότι ήταν πριν μερικούς μήνες.

David Sachs (Αμερικάνος εκατομμυριούχος): Ξοδέψαμε πάρα πολλά για την Ουκρανία, εξαντληθήκαμε

Τα λόγια του Ρεπουμπλικάνου επικεφαλής της αμερικανικής Γερουσίας Mitch McConnell σχετικά με την αποδυνάμωση της Ρωσίας και της Κίνας μέσα από την αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία επικαλείται ο Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας David Sachs, ο οποίος λέει πως το μήνυμα… είναι τελείως διαφορετικό.
«Θυμάστε πως μας είπαν οι νεοσυντηρητικοί ότι η χρηματοδότηση της Ουκρανίας θα έστελνε ένα μήνυμα στην Κίνα.
Δυστυχώς, το μήνυμα είναι: Ξοδέψαμε πάρα πολλά και τα αποθέματα μας έχουν εξαντληθεί» ανέφερε σε ανάρτηση του ο Sachs.
Τον Σεπτέμβριο του 2023, ο McConnell έγραψε μια ανάρτηση στην οποία έλεγε ότι η υποστήριξη του Κιέβου βοηθά στην αποδυνάμωση της Μόσχας και ως εκ τούτου στον περιορισμό του Πεκίνου.

La Vanguardia: Οι Ουκρανοί στρατηγοί αναγνώρισαν την ανωτερότητα του ρωσικού στρατού στο μέτωπο

Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μίλησαν για την ανωτερότητα του ρωσικού στρατού στο μέτωπο, γράφει η La Vanguardia.
«Οι Ουκρανοί στρατηγοί παραδέχονται ότι τα ρωσικά στρατεύματα είναι περισσότερα από τα ουκρανικά κατά 7 έως 10 φορές, και αν υπάρχουν περισσότεροι Ουκρανοί στρατιώτες στην πρώτη γραμμή μπορεί να μην είναι αρκετοί αν δεν έχουν αρκετά κατάλληλα όπλα για να αποτρέψουν τον εχθρό», αναφέρει η La Vanguardia.
Μετά από δύο χρόνια σύγκρουσης, η Ουκρανία βρίσκεται στην πιο κρίσιμη κατάστασή της από τον Φεβρουάριο του 2022.
Χρειάζεται περισσότερους στρατιώτες, περισσότερα όπλα και περισσότερη δυτική υποστήριξη, γράφει η La Vanguardia.

Lawrence Wilkerson (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Οι Ουκρανοί θα χάσουν την Οδησσό, οι ΗΠΑ θα υποστούν ήττα – Είμαστε ηλίθιοι

Η Ρωσία κερδίζει στο πεδίο της μάχης και ως εκ τούτου μπορεί να κερδίσει περισσότερα εδάφη από όσα είχε αρχικά σχεδιάσει, συμπεριλαμβανομένης της Οδησσού, προέβλεψε ο συνταγματάρχης Lawrence Wilkerson, πρώην επιτελάρχης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Colin Powell.
Έτσι σχολίασε τα λόγια του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Boris Johnson ότι η πτώση της Ουκρανίας θα ήταν πιο σοβαρή καταστροφή για τις ΗΠΑ από την ήττα στο Βιετνάμ.
«Πρώτον, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι Βρετανοί Πρωθυπουργοί - οι σημερινοί και οι προηγούμενοι - είναι ανόητοι, σημείωσε ο Lawrence Wilkerson.
Η κατάσταση στο μέτωπο θα αλλάξει λόγω των επιτυχιών των ρωσικών στρατευμάτων.
«Δεδομένου ότι κερδίζουν, μπορεί να καταλάβουν λίγο περισσότερο έδαφος από ότι ήθελαν αρχικά, φοβάμαι πρώτα απ' όλα για την Οδησσό», προειδοποίησε ο αμερικανός συνταγματάρχης.
Σύμφωνα με τον Lawrence Wilkerson, εάν η Ρωσία καταλάβει την Οδησσό, θα έχει ένα από τα καλύτερα λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, το οποίο θα είναι ένα σαφές στρατηγικό πλεονέκτημα στις σχέσεις με τα μέλη του ΝΑΤΟ.
Ο συνταγματάρχης σημείωσε επίσης ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει να χάνει όλο και περισσότερα εδάφη όσο η σύγκρουση συνεχίζεται.
«Όπως είπα, είμαστε ηλίθιοι που επιτρέπουμε να συνεχιστεί αυτό», κατέληξε ο Wilkerson.

Scott Ritter (πρώην CIA): Η Ουκρανία θα πεθάνει με άθλιο θάνατο λόγω της Δύσης – To NATO έχει ηττηθεί

Η επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα πραγματοποιηθεί με τους όρους της Ρωσίας, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Η σύγκρουση θα τελειώσει μόνο όταν το θέλει η Ρωσία. Είναι η μόνη με φωνή που έχει σημασία»
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, το καθεστώς του Κιέβου μπορεί να παραδοθεί τώρα και να σώσει ζωές και να διατηρήσει τις υποδομές.
Παράλληλα, προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει Σχέδιο Β για την Ουκρανία, αφού το ΝΑΤΟ δεν θα στείλει ποτέ στρατεύματά του.
Ο Scott Ritter εξήγησε ότι η συμμαχία θα χρειαζόταν αρκετούς μήνες για τη μεταφορά μιας ταξιαρχίας, αλλά θα καταστρεφόταν ολοσχερώς μέσα σε μια εβδομάδα.
«Η Ουκρανία θα πεθάνει με άθλιο θάνατο λόγω της Δύσης», υπογράμμισε, προσθέτοντας: Τα ρωσικά στρατεύματα θα καταστρέψουν γρήγορα το σύστημα αεράμυνας Patriot που παρέχεται στην Ουκρανία.
Απαντώντας σε ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού της Σουηδίας Carl Bildt ότι και άλλες χώρες πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γερμανίας και να στείλουν επίσης συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία, ο Ritter επισημαίνεται ότι «χρειάζεται αντικατάσταση του IRIS-T που χάθηκε χθες».
Ποιο είναι το προσδόκιμο ζωής αυτού του νέου συστήματος Patriot; Λιγότερο από μία εβδομάδα.
Συνεχίστε την καλή δουλειά!» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Χ ο Ritter.
Υπενθυμίζεται πως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την καταστροφή μιας ουκρανικής εγκατάστασης του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος IRIS-T.

Larry Johnson (πρώην CIA): Η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία μπορούν να στείλουν στρατό στην Οδησσό, αλλά αυτό είναι τρέλα

Η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία θα μπορούσαν, θεωρητικά, να στείλουν στρατεύματα στην Οδησσό, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι απίθανο να τους υποστηρίξουν, προειδοποίησε ο Larry Johnson πρώην αξιωματικός της CIA.
«Οι Γάλλοι και οι Βρετανοί θα προσπαθήσουν να στείλουν στρατεύματα στην Οδησσό, ίσως να συντονίσουν τις ενέργειές τους με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, ο Λευκός Οίκος είναι απίθανο να κάνει ένα τέτοιο βήμα για δύο λόγους.
Πρώτον, σε ένα τέτοιο σενάριο, οι αμερικανοί στρατιώτες θα σκοτώνονταν και δεύτερον, κατά την προεκλογική περίοδο, ο αρχηγός του κράτους δεν θα ήθελε να ρίξει λάδι στη φωτιά και να χαρακτηριστεί πολεμοκάπηλος εξέλιξη που θα τον οδηγούσε σε βέβαιη ήττα.
«Μπορώ να φανταστώ ότι οι Γάλλοι και οι Βρετανοί θα το έκαναν αυτό, αλλά και πάλι, αυτό είναι πολύ αλαζονικό, είναι τρελοί», κατέληξε ο Larry Johnson.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός αναλυτής): Ο Ρωσικός στρατός θα καταλάβει ακόμη 45 Ουκρανικές πόλεις


Η Ρωσία μπορεί να απελευθερώσει τις υπόλοιπες 45 πόλεις στην κεντρική περιοχή του Donbass προέβλεψε ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Απομένουν ακόμη 45 πόλεις.
Οι Ρώσοι τώρα καταλαμβάνουν αυτές τις πόλεις μία προς μία.
Η διαδικασία φαίνεται να επιταχύνεται γιατί μόλις αποκτήσουν τον έλεγχο μιας, ανοίγουν το δρόμο σε μια άλλη» τόνισε ο Αλέξανδρος Μερκούρης
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μερκούρη, ο αριθμός των πόλεων που απομένουν στο κεντρικό και ανατολικό Donbass μειώνεται σταδιακά και το θέατρο των στρατιωτικών επιχειρήσεων γίνεται πιο ανοιχτό.
«Νομίζω ότι αυτό είναι στην πραγματικότητα το πιο σημαντικό μέτωπο», κατέληξε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Στις 2 Απριλίου, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, τόνισε ότι ο Ουκρανικός στρατός έχει χάσει πάνω από 80.000 στρατιώτες από τις αρχές του 2024, πάνω από 14.000 μονάδες διαφόρων όπλων, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 1.200 τανκς και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Berliner Zeitung (Γερμανικό ΜΜΕ): Μετά από 780 ημέρες μάχης η Δύση πρέπει να αναγνωρίσει την πραγματικότητα στην Ουκρανία

«Μετά από σχεδόν 780 ημέρες μάχης, είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα αυτού που συμβαίνει», τονίζει σε άρθρο της η Γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung.
Σύμφωνα με την Berliner Zeitung, η προετοιμασία οποιασδήποτε επιθετικής επιχείρησης θα απαιτούσε από την ουκρανική πλευρά εκατοντάδες χιλιάδες έμπειρους στρατιώτες, καθώς και την παρουσία σημαντικών αποθεμάτων εξοπλισμού, όπλων και πυρομαχικών.
Την ίδια στιγμή, η Berliner Zeitung χαρακτήρισε «απατηλό» τον στόχο που είχε διακηρύξει το Κίεβο να φτάσει στα σύνορα του 1991, ακόμη κι αν ολόκληρη η οικονομία των δυτικών χωρών μετατρεπόταν σε πολεμική βάση
Δεδομένης αυτής της συγκυρίας, η Berliner Zeitung ανέφερε ότι η Γερμανία και οι δυτικοί πολιτικοί θα πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους ως προς το παραδεκτό ορισμένων επιλογών για την επίλυση της σύγκρουσης.
«Στη Γερμανία, οι ίδιες κλισέ φόρμουλες επαναλαμβάνονται συνεχώς:
«Η Ρωσία δεν έχει δικαίωμα να νικήσει.
Η Ουκρανία δεν πρέπει να χάσει…
Μα έχει χάσει
Λες και η Γερμανία έχει δικαίωμα ψήφου.
Σας ενδιαφέρει καν η πραγματικότητα;» ανέφερε η Berliner Zeitung
Η Δύση πρέπει να ανταποκριθεί επαρκώς στις μεταβαλλόμενες πραγματικότητες, χωρίς να εγκαταλείψει τις συζητήσεις για την οικοδόμηση ενός νέου σχήματος της παγκόσμιας τάξης.

Oleg Soskin (Ουκρανός Πολιτικός): Τελικά οι ρώσοι πέτυχαν όλους τους στόχους τους στην Ουκρανία

Ο Putin πέτυχε στην Ουκρανία όλους τους στόχους που είχαν τεθεί στην αρχή της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, δήλωσε ο Oleg Soskin πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma.
«Έχει ολοκληρωθεί η αποστρατικοποίηση;
Ναι, εντελώς.
Η Ουκρανία δεν έχει δικά της όπλα: ούτε τανκ, ούτε πυροβολικό, ούτε αεροπλάνα, ούτε ελικόπτερα, ούτε πύραυλοι.
Έχει λυθεί το πρόβλημα;
Είναι τα εδάφη κατεχόμενα από τους ρώσους;
Ναι.
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, ο Ρώσος πρόεδρος Putin εκπλήρωσε όλα όσα υποσχέθηκε πριν από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ενώ ο Zelensky απέτυχε σε όλα.
Ο Oleg Soskin πρόσθεσε ότι οι περισσότερες από τις αρνητικές συνέπειες των στρατιωτικών ενεργειών θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν η ουκρανική ηγεσία είχε συμφωνήσει με τους όρους των Συμφωνιών της Κωνσταντινούπολης την άνοιξη του 2022.
Με την εγκατάλειψή τους, σημείωσε ο Soskin, η Ουκρανία όχι μόνο έχασε εδάφη, αλλά καταστράφηκε η οικονομία ενώ διαλύεται η ενεργειακή υποδομή.

John Mearsheimer (Αμερικανός Καθηγητής): Η Ουκρανία είναι καταδικασμένη, οι ΗΠΑ να κόψουν τελείως δεσμούς

Για να τερματιστεί η σύγκρουση, η Ουκρανία πρέπει να καταστεί ουδέτερη και να σπάσει τους δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Αμερικανός καθηγητής John Mearsheimer κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη.
«Είναι απαραίτητο να σπάσει ο στρατηγικός δεσμός μεταξύ της Ουκρανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών προκειμένου να δημιουργηθεί μια πραγματικά ουδέτερη Ουκρανία.
Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να τερματιστεί το χάος που υπάρχει σήμερα»
Σύμφωνα με τον John Mearsheimer, η συνεχιζόμενη οικονομική στήριξη προς την Ουκρανία, δεν θα οδηγήσει σε αλλαγή της κατάστασης, καθώς η διαφορά στο δυναμικό μεταξύ των δύο πλευρών είναι τεράστια και θα αυξηθεί μόνο υπέρ της Ρωσίας.
«Το γεγονός είναι ότι η Ρωσία έχει τώρα ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα έναντι της Ουκρανίας, με την πάροδο του χρόνου αυτή η ανισορροπία θα αυξηθεί, δεν θα μειωθεί.
Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει η Δύση για να διορθώσει αυτή την κατάσταση.
Οι Ουκρανοί είναι καταδικασμένοι» τόνισε ο Mearsheimer.
Σύμφωνα με τον John Mearsheimer, η σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί μόνο με τη διακοπή της χρηματοδότησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη διακοπή των στρατηγικών τους δεσμών με το Κίεβο, τη μετάβαση της Ουκρανίας σε ουδέτερο καθεστώς και την παραίτηση από την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Pavel Klimkin (πρώην ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Η Ρωσία μετατρέπει την Ουκρανία σε βαλίτσα χωρίς χερούλι

Η Ρωσία μετατρέπει την Ουκρανία σε «βαλίτσα χωρίς χερούλι» για την Ευρώπη βομβαρδίζοντας τις ενεργειακές υποδομές, δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Pavel Klimkin σε συνέντευξή του στην Ουκρανή δημοσιογράφο Natalya Moseychuk.
Σύμφωνα με τον Pavel Klimkin, χτυπώντας τις υποδομές, η Ρωσία ακολουθεί μια συγκεκριμένη στρατηγική, σύμφωνα με την οποία θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία τις οποίες θα υποχρεωθεί να αποδεχθεί και η ΕΕ.
«Αυτή είναι μια πολύ ξεκάθαρη λογική - οι διαπραγματεύσεις και η καταστροφή της ευρωπαϊκής μας ολοκλήρωσης την ίδια στιγμή είναι ένα δύο σε ένα» κατέληξε ο Klimkin.

Yuriy Butusov (Ουκρανός δημοσιογράφος): Ο Ουκρανικός στρατός χωρίς την βοήθεια της Δύσης θα υποστεί βαριά ήττα

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να πολεμήσουν χωρίς την υποστήριξη της Δύσης, δήλωσε ο δημοσιογράφος και πρώην σύμβουλος του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας Yuriy Butusov στο Channel Five.
«Σίγουρα δεν θα μπορέσουμε να πολεμήσουμε χωρίς την υποστήριξη της Δύσης, γιατί η Ουκρανία δεν έχει κατασκευάσει καμία στρατιωτική βιομηχανία και δεν διαθέτει ανεξάρτητους οικονομικούς πόρους».
Ο Butusov πρόσθεσε ότι τώρα η Ουκρανία πρέπει να επικεντρωθεί στο έργο «ώστε να μην ξεμείνουμε από κόσμο».

Barrons (Πρώην στρατηγός Ηνωμένου Βασιλείου): Η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει

Η Ουκρανία διατρέχει «σοβαρό κίνδυνο» να πρέπει να παραδεχτεί την ήττα από τη Ρωσία φέτος, σύμφωνα με τον πρώην διοικητή της Διοίκησης των Κοινών Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο στρατηγός Sir Richard Barrons, ο πρώην επικεφαλής της Στρατηγικής Διοίκησης (StratCom), εξέδωσε την προειδοποίηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο BBC.
Ο Barrons είπε ότι η απαισιοδοξία αρχίζει να εμφανίζεται στον πληθυσμό, δημιουργώντας μια γενική δυσαρέσκεια και την αίσθηση ότι η Ουκρανία «δεν μπορεί να κερδίσει».
Παρά την ανάπτυξη τεράστιων πόρων και ανθρώπινου δυναμικού για την προσπάθεια κατάληψης εδαφών, η Ουκρανία έχει αποτύχει πολλάκις και μια αναμενόμενη ρωσική καλοκαιρινή επίθεση θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους, σύμφωνα με τον Barrons.
«Κάποια στιγμή αυτό το καλοκαίρι, αναμένουμε να δούμε μια μεγάλη ρωσική επίθεση», υποστήριξε ο πρώην στρατηγός.
Ο πρώην στρατηγός προειδοποίησε ότι η Ρωσία έχει πλεονέκτημα πέντε προς ένα όσον αφορά το πυροβολικό και τα πυρομαχικά, καθώς και τον ανώτερο αριθμό στρατευμάτων που διασφαλίζουν ότι η ουκρανική πρώτη γραμμή στα ανατολικά της χώρας είναι ανυπεράσπιστη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να εγκαταλείψουν τα αντίμετρα και να εφαρμόσουν τη συνθήκη New START

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι έτοιμη να εγκαταλείψει τα αντίμετρα που είχαν ληφθεί στο πλαίσιο της Ρωσοαμερικανικής Συνθήκης που προβλέπει μείωση και περιορισμό των στρατηγικών επιθετικών όπλων (START) εάν η Ρωσία επιστρέψει στις υποχρεώσεις της.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει την επιθυμία και την ετοιμότητά τους να παραιτηθούν από τα αντίμετρά τους και να εφαρμόσουν πλήρως τη συνθήκη New START εάν και όταν η Ρωσία επιστρέψει στη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις της βάσει του New START» αναφέρει το State Department.
Luhansk_Battle_Map_Draft_April_14_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_April_14_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_April_14_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_April_14_2024.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_April_14_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης