Διεθνή

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας – Οι δύο εταιρείες εγγεγραμμένες στην Κύπρο

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας – Οι δύο εταιρείες εγγεγραμμένες στην Κύπρο
Η ενέργεια αυτή «διατηρεί την οικονομική πίεση των ΗΠΑ στο καθεστώς Lukashenko»
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ κατονόμασαν δέκα φυσικά πρόσωπα και δώδεκα οντότητες, δύο εκ των οποίων αποτελούν μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου όπλων και είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο, σε νέες κυρώσεις που ανακοίνωσαν κατά της Λευκορωσίας.
Η ενέργεια αυτή, σύμφωνα με το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών (OFAC) των ΗΠΑ, «διατηρεί την οικονομική πίεση των ΗΠΑ στο καθεστώς Lukashenko για τη συνεχιζόμενη υποστήριξή του στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και το οικονομικό όφελος που αποκομίζει από αυτή τη δραστηριότητα».
Σύμφωνα με την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Λευκωσία Julie Fisher, ΗΠΑ και Κύπρος «συνεχίζουμε τις κοινές μας προσπάθειες για να αντιταχθούμε στον αυταρχισμό και τον παράνομο πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία».
Όπως έγραψε σε ανάρτησή της στο "Χ" στη βάση "των προηγούμενων κυρώσεων για τις δόλιες εκλογές του Αυγούστου 2020 στη Λευκορωσία και την υποστήριξη του Lukashenko στην παράνομη εισβολή της Ρωσίας, οι ΗΠΑ κατονόμασαν δέκα φυσικά πρόσωπα και δώδεκα οντότητες, δύο από τις οποίες αποτελούν μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου όπλων και είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο".
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, το δίκτυο Black Shield «χρησιμοποιεί μεσάζοντες και εταιρείες όπως η Centuronic Ltd (Centuronic) και η S. Group Airlines Ltd, που βρίσκονται αμφότερες στην Κύπρο, και την Rayya Danişmanlik Hizmetleri Limited Şirketi (Rayya Danismanlik), που βρίσκεται στην Τουρκία, για να ασκήσουν τις δραστηριότητές τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης