Διεθνή

Erdogan - Τουρκία: Το Ισραήλ θέλει να προκαλέσει περιφερειακό πόλεμο - Αποκλειστικός υπεύθυνος για την ανάφλεξη ο Netanyahu

Erdogan - Τουρκία: Το Ισραήλ θέλει να προκαλέσει περιφερειακό πόλεμο - Αποκλειστικός υπεύθυνος για την ανάφλεξη ο Netanyahu
«Το Ισραήλ προσπαθεί να προκαλέσει μια περιφερειακή σύγκρουση και η επίθεσή του στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό ήταν η τελευταία σταγόνα», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος
Ο Netanyahu και η κυβέρνησή του είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβούλιου.
«Το Ισραήλ προσπαθεί να προκαλέσει μια περιφερειακή σύγκρουση και η επίθεσή του στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό ήταν η τελευταία σταγόνα», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα μετά από συνεδρίαση του ανώτατου κυβερνητικού οργάνου.
Ο Erdogan πρόσθεσε ότι νέες περιφερειακές συγκρούσεις είναι δυνατές όσο συνεχίζεται η «σκληρότητα και η γενοκτονία» στη Γάζα και κάλεσε όλα τα μέρη να ενεργήσουν με κοινή λογική.
Κατηγόρησε, επίσης, τη Δύση επειδή καταδίκασε την επίθεση του Ιράν αλλά όχι την επίθεση του Ισραήλ στην πρεσβεία του Ιράν.
Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ με εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους που εκτοξεύθηκαν το βράδυ του Σαββάτου με τους Ισραηλινούς αξιωματούχους να υπόσχονται πως θα απαντήσουν σκληρά.
Η Τεχεράνη χαρακτήρισε το πυραυλικό μπαράζ ως αντίποινα για το ισραηλινό χτύπημα την 1η Απριλίου που ισοπέδωσε το κτίριο του προξενείου στο προξενείο της στη Δαμασκό και σκότωσε δύο ανώτατους στρατηγούς του και άλλους 6 αξιωματικούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης