Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Νορβηγία θα μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη F-16 με σύγχρονους πυραύλους στην Ουκρανία

Η Νορβηγία θα μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη F-16 με σύγχρονους πυραύλους στην Ουκρανία
Τη δήλωση έκανε ο Νορβηγός υπουργός Εξωτερικών Espen Barth Eide, τονίζοντας ότι τα μαχητικά είναι εξοπλισμένα με τεχνολογίες που τους επιτρέπουν να επιτίθενται αποτελεσματικά σε εχθρικές θέσεις πίσω από την πρώτη γραμμή
Η Νορβηγία ανακοίνωσε σχέδια μεταφοράς μαχητικών αεροσκαφών F-16 με σύγχρονα όπλα στην Ουκρανία για να ενισχύσει το δυναμικό κρούσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Τη δήλωση έκανε ο Νορβηγός υπουργός Εξωτερικών Espen Barth Eide, τονίζοντας ότι τα μαχητικά είναι εξοπλισμένα με τεχνολογίες που τους επιτρέπουν να επιτίθενται αποτελεσματικά σε εχθρικές θέσεις πίσω από την πρώτη γραμμή.
«Πρόκειται για μια πολύ προηγμένη τεχνολογική πλατφόρμα, η οποία, μαζί με το οπλικό σύστημα, θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας», σημείωσε ο Eide.
Πρόσθεσε επίσης ότι τα αεροσκάφη θα είναι εξοπλισμένα με τα πιο πρόσφατα όπλα, τα οποία θα αυξήσουν σημαντικά την μαχητική τους αποτελεσματικότητα.
Αν και ο ακριβής αριθμός των μαχητικών που μεταφέρονται παραμένει άγνωστος, ο υπουργός διευκρίνισε ότι μιλάμε για «πολύ σημαντικό» αριθμό.
Η δήλωση αυτή έρχεται με φόντο τις πληροφορίες από τη νορβηγική πύλη Nettavisen για πιθανή μεταφορά έως και 22 μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία σε συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης