Διεθνή

Ισχυρό χαστούκι Ρωσίας στο Ισραήλ - «Το 1949 γίνατε μέλος του ΟΗΕ ακόμα και αν δεν πληρούσατε τα κριτήρια»

Ισχυρό χαστούκι Ρωσίας στο Ισραήλ - «Το 1949 γίνατε μέλος του ΟΗΕ ακόμα και αν δεν πληρούσατε τα κριτήρια»
«Η αναγνώριση της Παλαιστίνης θα βοηθήσει μακροπρόθεσμα στην επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης», τόνισε ο εκπρόσωπος της Μόσχας στα Ηνωμένα ΈΘνη
Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vassily Nebenzia τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της ένταξης της Παλαιστίνης ως πλήρους μέλους στα Ηνωμένα Έθνη, κατά την ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας, καταρρίπτοντας παράλληλα τις ισραηλινές αιτιάσεις περί μη εκπλήρωσης των κριτηρίων ένταξης από την πλευρά των Παλαιστινίων.
«Η αναγνώριση της Παλαιστίνης θα βοηθήσει μακροπρόθεσμα στην επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης», τόνισε ο εκπρόσωπος της Μόσχας στα Ηνωμένα ΈΘνη.
Επίσης, κατέκρινε εντόνως ένα σχόλιο του πρεσβευτή του Ισραήλ στον ΟΗΕ Gilad Erdan, ο οποίος προηγουμένως υποστήριξε ότι οι Παλαιστίνιοι δεν πληρούν τα κριτήρια για να γίνουν πλήρες μέλος του ΟΗΕ, που κατά την προσέγγιση του Τελ Αβίβ συνεπάγονται μόνιμο πληθυσμό, καθορισμένο έδαφος, εκλεγμένη κυβέρνηση και ικανότητα να συνάπτουν σχέσεις με άλλα κράτη.
Από την πλευρά του, ο Nebenzia απάντησε στον ομόλογό του, καταφεύγοντας στα ιστορικά γεγονότα,
Επεσήμανε, έτσι, ότι το Ισραήλ δεν πληρούσε τις ίδιες προϋποθέσεις που επικαλείται τώρα, όταν εντάχθηκε στον ΟΗΕ το 1949, ωστόσο, ακόμα κι έτσι, έγινε δεκτό στα Ηνωμένα Έθνη με την ιδιότητα του πλήρους μέλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης