Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάζα: ΗΠΑ και Ισραήλ θέτουν ως κοινό στόχο «την ήττα της Hamas στη Rafah» - Ανοίγει ο δρόμος για στρατιωτική επέμβαση

Γάζα: ΗΠΑ και Ισραήλ θέτουν ως κοινό στόχο «την ήττα της Hamas στη Rafah» - Ανοίγει ο δρόμος για στρατιωτική επέμβαση
«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στον κοινό στόχο να δουν τη Hamas ηττημένη στη Rafah», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος
Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Jake Sullivan, τόνισε ότι Ισραηλινοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι συζήτησαν για την προγραμματισμένη εισβολή του Ισραήλ στη νότια πόλη Rafah της Γάζας, την τελευταία στη Λωρίδα που δεν έχει επηρεαστεί ακόμη σε πλήρη κλίμακα από μια χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού.
Περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι, οι περισσότεροι εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές της Γάζας, βρίσκουν σήμερα καταφύγιο στην πόλη και οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει εδώ και μήνες ότι δεν θα υποστηρίξουν την προγραμματισμένη επίθεση του Ισραήλ εάν δεν υπάρχει σχέδιο για την προστασία των αμάχων εκεί.
Ωστόσο, σήμερα ο Sullivan έκανε γνωστό ότι Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι συζήτησαν τις ανησυχίες των ΗΠΑ με διάφορους τρόπους δράσης στη Rafah, τις οποίες το Ισραήλ συμφώνησε «να λάβει υπόψη και να συζητήσει περαιτέρω», προσθέτοντας ότι αξιωματούχοι θα συναντηθούν ξανά σύντομα.
«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στον κοινό στόχο να δουν τη Hamas ηττημένη στη Rafah», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.
Στη συνάντηση συμμετείχε η Στρατηγική Συμβουλευτική Ομάδα ΗΠΑ-Ισραήλ, η οποία συγκλήθηκε από τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan, πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος.
Τις προηγούμνες ημέρες το Ισραήλ ήταν απρόθυμο να κατευνάσει τις ανησυχίες των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του πολέμου του στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των πολιτών και των εργαζομένων στον ανθρωπιστικό τομέα, καθώς και στο ποσό της βοήθειας που εισέρχεται στον παλαιστινιακό θύλακα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης