Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Συνελήφθη ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Timur Ivanov - Ελέγχεται για δωροδοκία

Ρωσία: Συνελήφθη ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Timur Ivanov - Ελέγχεται για δωροδοκία
Ο Ivanov ορίστηκε ως αναπληρωτής Υπουργός στις 23 Μαΐου του 2016
Στη σύλληψη του αναπληρωτή υπουργoύ Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Timur Ivanov ως υπόπτου για δωροδοκία προχώρησαν οι ρωσικές αρχές, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η υπηρεσία Τύπου της αρμόδιας εισαγγελίας.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ivanov ελέγχεται από τις αρχές για δωροληψία χρηματικού ποσού ύψους ενός εκατομμυρίου ρουβλίων.
Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τέτοια αδικήματα είθισται να τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών.
«Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Timur Vladimirovich Ivanov συνελήφθη λόγω ενδείξεων διάπραξης εγκλήματος που εμπίπτουν στο Άρθρο 290 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (δωροδοκία)» τονίζει σχετικά σε λιτό μήνυμά του το Γραφείο Τύπου των εισαγγελικών αρχών.
Ο  Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είχε ενημερωθεί για όσα συνέβησαν, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
Ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας Sergei Shoigu επίσης είχα λάβει ενημέρωση εκ των προτέρων.
Ο Ivanov είχε οριστεί αναπληρωτής υπουργός στις 23 Μαϊου 2016.
Το χαρτοφυλάκιο της αρμοδιότητάς του περιελάμβανε ζητήματα επιμελητείας, π.χ. με τη διαχείριση περιουσίας και τον καταμερισμό των στρατευμάτων, τη στέγαση και την ιατρική υποστήριξη των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή, την ανακατασκευή και την επισκευή εγκαταστάσεων του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας και του Στρατού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης