Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Μάταιο να προτείνουμε στην Ουκρανία κατάπαυση του πυρός για το Πάσχα – Δεν δείχνει κανένα σεβασμό

Ρωσία: Μάταιο να προτείνουμε στην Ουκρανία κατάπαυση του πυρός για το Πάσχα – Δεν δείχνει κανένα σεβασμό
Κάθε προσπάθεια για ανακωχή προσκρούει στην ουκρανική πλευρά, σημειώνει η Ρωσική Εκκλησία
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν προσπαθεί πλέον να επιδιώξει κατάπαυση του πυρός, ακόμη και κατά τη διάρκεια της περιόδου του Πάσχα, καθώς η Ουκρανία είναι εντελώς κωφή σε αυτό, δήλωσε ο Vakhtang Kipshidze, αντιπρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος για τις Σχέσεις της Ρωσικής Εκκλησίας με την Κοινωνία.
«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ζήτησε ήδη ανακωχή των Χριστουγέννων στις αρχές του 2023, όταν ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος ζήτησε να τηρηθεί κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, αλλά αυτή η προσπάθεια δεν αντιμετώπισε σεβασμό από τις ουκρανικές αρχές, έκτοτε, δεν έχουμε κάνει τέτοιες προσπάθειες, διότι αυτό θα ήταν άσκοπο, καθώς τέτοιες ειρηνευτικές πρωτοβουλίες έχουν νόημα μόνο όταν αντιμετωπίζονται με ευλάβεια από την αντίθετη πλευρά», δήλωσε.
«Όσο υπάρχει αυτή η έλλειψη ευλάβειας και δεν εμφανίζονται σημάδια, μου φαίνεται ότι η ανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών δεν είναι τουλάχιστον κατάλληλη», πρόσθεσε.
Από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης του Κιέβου στο Donbass το 2014, έχουν κηρυχτεί επανειλημμένα εκεχειρίες σε μεγάλες εορτές, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών, στο πλαίσιο της διαδικασίας διαπραγμάτευσης του Μινσκ.
Οι περισσότερες εξ αυτών παραβιάστηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις μέσα σε λίγες ώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης