Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Houthis διαψεύδουν τις ΗΠΑ - Το ελληνόκτητο πλοίο CYCLADES… επλήγη με drone

Οι Houthis διαψεύδουν τις ΗΠΑ - Το ελληνόκτητο πλοίο CYCLADES… επλήγη με drone
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της CENTCOM από την επίθεση δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές στο πλοίο
Βίντεο με την επίθεση drone κατά του ελληνόκτητου πλοίου CYCLADES έδωσαν στη δημοσιότηταγια πρώτη φορά από την έναρξη των επιθέσεων τους κατά εμπορικών και στρατιωτικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα – οι Houthis.
Αν και οι επίσημες ανακοινώσεις της CENTCOM, της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ στην περιοχή, ανέφεραν πως το πλοίο δεν υπέστη ζημιές και ότι συνέχισε κανονικά το ταξίδι του, το βίντεο δείχνει πως το drone βρίσκει το στόχο του και πλήττει το πίσω μέρος του πλοίου, σημαίας Μάλτας και ελληνικής ιδιοκτησίας.
Το συγκεκριμένο drone φέρεται να διαθέτει μια ενσωματωμένη κεφαλή με πυρομαχικά και ένα σύστημα στόχευσης, το οποίο έχει σχεδιαστεί να περιπλανάται πάνω από μια περιοχή και μόλις εντοπίσει το στόχο του, να του επιτίθεται.
Οι Houthis ανακοίνωσαν ότι το πλοίο επλήγη στις 29 Απριλίου του 2024 στην Ερυθρά Θάλασσα, λίγο μετά την αναχώρηση του από το λιμάνι Eilat.
Την ίδια ημέρα, οι Houthis είχαν ανακοινώσει ότι επιτέθηκαν και στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MSC Orion με σημαία Πορτογαλίας, στον Ινδικό Ωκεανό καθώς και σε δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά πλοία.
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) ανακοίνωσε ότι το πλοίο CYCLADES στοχοποιήθηκε με τρεις βαλλιστικούς πυραύλους και με τρία drones χωρίς ωστόσο να υπάρξουν ζημιές ή τραυματίες.
Επιπλέον, ανέφερε την αναχαίτιση ενός drone που πετούσε προς την κατεύθυνση του USS Philippine, του καταδρομικού κλάσης Ticonderoga και του USS Laboon, ενός αντιτορπιλικού κλάσης Arleigh Burke.
Ενώ η CENTCOM δεν παραδέχτηκε ότι το CYCLADES χτυπήθηκε, το The United Kingdom Maritime Trade Operations, του Βασιλικού Ναυτικού που παρακολουθεί ναυτικά συμβάντα στην Ερυθρά Θάλασσα, επιβεβαίωσε ότι το πλοίο υπέστη ζημιά ως αποτέλεσμα της επίθεσης των Houthis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης