Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι μεγάλες πετρελαϊκές της Ευρώπης σκέφτονται να εγκαταλείψουν τις ευρωαγορές και κοιτούν προς... Wall Street

Οι μεγάλες πετρελαϊκές της Ευρώπης σκέφτονται να εγκαταλείψουν τις ευρωαγορές και κοιτούν προς... Wall Street
Οι εταιρείες που είναι εισηγμένες σε χρηματιστήρια των ΗΠΑ απολαμβάνουν πρόσβαση σε μεγαλύτερη δεξαμενή κεφαλαίων
Σχετικά Άρθρα
Δύο από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ευρώπης, η Shell και η TotalEnergies, εξετάζουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τα εγχώρια χρηματιστήρια για τη Wall Street.
Η βρετανική Shell είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στον δείκτη FTSE 100 του Λονδίνου, αντιπροσωπεύοντας το 8,4% της συνολικής κεφαλαιοποίησης, ενώ η γαλλική TotalEnergies είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στον δείκτη CAC 40, αντιπροσωπεύοντας το 6%.
Επισημαίνεται πως οι μετοχές της TotalEnergies και της Shell διαπραγματεύονται με αναλογία τιμής προς ταμειακές ροές 4,7x και 5,2x αντίστοιχα, σε σύγκριση με την αναλογία 8,4x για την Exxon Mobil και 7,6x για τη Chevron.
Οι εταιρείες που είναι εισηγμένες σε χρηματιστήρια των ΗΠΑ απολαμβάνουν πρόσβαση σε μεγαλύτερη δεξαμενή κεφαλαίων, σχολιάζει το CNN. Οι επενδυτές θα «ήταν πολύ πιο άνετοι» στο να αγοράζουν ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας εάν αποτελούσαν μέρος του πιο δείκτη S&P 500.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TotalEnergies δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία πετρελαίου του εξετάζει «σοβαρά» τη μεταφορά της εισαγωγής της στη Νέα Υόρκη και ότι θα συζητούσε έναν «ρεαλιστικό τρόπο προς τα εμπρός» με το διοικητικό της συμβούλιο τον Σεπτέμβριο 2024.
Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της Shell δήλωσε στο Bloomberg τον Μάρτιο ότι η μετοχη της εταιρείας του ήταν «υποτιμημένη» σε σχέση με τη Chevron και την Exxon Mobil.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης