Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Zelensky «διασώθηκε από δολοφονία», οι ΗΠΑ θέλουν αλλαγή – Σοκάρει η Ρωσία: Εάν στείλει το ΝΑΤΟ στρατό θα τους τελειώσουμε

O Zelensky «διασώθηκε από δολοφονία», οι ΗΠΑ θέλουν αλλαγή – Σοκάρει η Ρωσία: Εάν στείλει το ΝΑΤΟ στρατό θα τους τελειώσουμε
Για την Ρωσία η ύπαρξη νατοϊκού στρατού στην Ουκρανία θα θεωρηθεί αιτία πολέμου… - Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί ασφαλείας της Ουκρανίας συνελήφθησαν για προετοιμασία απόπειρας εναντίον του Zelensky
(upd 41) Ενώ στο μέτωπο η κατάσταση είναι τραγική για τον Ουκρανικό στρατό, η προέλαση των Ρώσων είναι γεγονός παντού… ο Zelensky διασώθηκε από πραξικόπημα ή σχέδιο δολοφονίας…
Η ρωσική μεγάλη αντεπίθεση θα ξεκινήσει τέλη Μαίου ή αρχές Ιουνίου και 617.000 στρατιώτες που μαζί με τους εφέδρους θα φθάσουν του 850.000 θα καταλάβουν όλη την περιφέρεια του Luhansk και Donetsk το Donbass δηλαδή και όλη την Zaporizhia…
Υπάρχουν εικασίες για κατάληψη του Kharkiv και της Οδησσού που ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Η Ρωσία έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, εάν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία επειδή το Ουκρανικό μέτωπο καταρρέει, τότε η Ρωσία θα χτυπήσει τις χώρες του ΝΑΤΟ με τακτικά πυρηνικά όπλα στο στόχαστρο θα βρεθούν Γαλλία, Ρουμανία και όποιες χώρες στείλουν στρατό.
Για την Ρωσία η ύπαρξη νατοϊκού στρατού στην Ουκρανία θα θεωρηθεί αιτία πολέμου…
Οι ρώσοι προειδοποίησαν την Γαλλία και την Βρετανία για τις συνέπειες, οι πρεσβευτές των χωρών αυτών υπέστησαν σοκ…
Πάντως σύμφωνα με δημοσίευμα της Corriere della Sera, το ΝΑΤΟ έχει αποφασίσει να μη στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία. 
Η εν λόγω απόφαση θα επικυρωθεί στη θερινή σύνοδο κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις ΗΠΑ.

Επιδρομή Ρωσίας με 55 πυραύλους και 21 drones - Σοβαρές ζημιές σε ενεργειακές υποδομές και εγκαταστάσεις

Σοβαρές ζημιές σε δώδεκα κρίσιμες εγκαταστάσεις και υποδομές προκάλεσε η ισχυρή επιδρομή με 55 πυραύλους και 21 drones της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, και ιδιαίτερα κατά του Κιέβου και του Lviv στα δυτικά της χώρας.
Το Κίεβο ανακοίνωσε πως από τη ρωσική επίθεση με πυραύλους και drones προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε τρεις θερμοηλεκτρικούς σταθμούς της σοβιετικής εποχής.
«Άλλη μια τεράστια επίθεση στην ενεργειακή μας βιομηχανία!» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram, ο υπουργός Ενέργειας German Galushchenko, ο οποίος υποστήριξε πως στοχοποιήθηκαν οι εγκαταστάσεις παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στις περιοχές Poltava, Kirovohrad, Zaporizhzhia, Lviv, Ivano-Frankivsk και Vinnytsia.
Ο Galushchenko δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στις υποδομές που επλήγησαν.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μια σειρά πυραυλικών χτυπημάτων στην περιοχή του εργοστασίου επισκευής αυτοκινήτων Darnitsky και στο εργοστάσιο αεροσκαφών Antonov στη περιοχή του Κιέβου.
Όπως έγινε γνωστό, από τις πολύ ισχυρές εκρήξεις, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στην περιοχή του Κιέβου και ένας τραυματίστηκε στην περιοχή Kirovohrad, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ihor Klymenko, ο οποίος υποστήριξε πως 350 πυροσβέστες επιχειρούν για να ελαχιστοποιήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν σε πολλές ενεργειακές εγκαταστάσεις, σε 30 σπίτια, σε οχήματα δημόσιας μεταφοράς, σε αυτοκίνητα και σε έναν πυροσβεστικό σταθμό.
Πάντως, εκρήξεις αναφέρθηκαν και σε άλλες πόλεις στην Ουκρανία, και ιδιαίτερα στα δυτικά τμήματα της χώρας, στο Lviv, όπου όπως έγινε γνωστό, επιχείρησε η αντιαεροπορική άμυνα.
O κυβερνήτης του Lviv, Maksym Kozytskyi είπε ότι η Ρωσία επιτέθηκε σε μια εγκατάσταση αποθήκευσης φυσικού αερίου στην περιοχή του στα δυτικά της χώρας.
Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας υποστήριξε ότι κατέρριψε 39 από τους 55 πυραύλους και 20 από τα 21 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.

Η Ρωσία χτύπησε και το αεροδρόμιο που θα υποδεχόταν τα F -16 στο Lviv

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν σε εγκαταστάσεις υποδομής στο Stryi (περιοχή Lviv), συμπεριλαμβανομένου ενός στρατιωτικού αεροδρομίου που ετοιμαζόταν να δεχθεί δυτικά μαχητικά F-16.
Μετά τον βομβαρδισμό ξέσπασε φωτιά.
Ένας σιδηροδρομικός κόμβος πιστεύεται ότι χτυπήθηκε, μαζί με ένα εργοστάσιο που στεγάζει δυτικό στρατιωτικό εξοπλισμό.
Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς από τη θάλασσα και τον αέρα, το υπερηχητικό πυραυλικό σύστημα Kinzhal και drones, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov.
«Όλοι οι καθορισμένοι στόχοι χτυπήθηκαν», είπε ο Konashenkov.

Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας: Προέλαση σε Donetsk, Kharkiv

Ασταμάτητοι είναι οι Ρώσοι καθώς καταγράφουν συνεχή εδαφικά «κέρδη» στις περιφέρειες του Donetsk και του Kharkiv.
Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι στρατιωτικές δυνάμεις απελευθέρωσαν τον οικισμό Novokalinovo στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk καθώς και τον οικισμό Kislovka στην περιοχή του Kharkiv μέσα σε 24 ώρες.
«Μονάδες της ομάδας στρατευμάτων "Κέντρο", ως αποτέλεσμα επιτυχημένων ενεργειών, απελευθέρωσαν πλήρως τον οικισμό Novokalinovo, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, ενώ μονάδες της ομάδας στρατευμάτων «Δύση», ως αποτέλεσμα ενεργειών, βελτίωσε την κατάσταση κατά μήκος της γραμμής του μετώπου και απελευθέρωσε πλήρως τον οικισμό Kislovka, στην περιοχή Kharkiv» ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Επιπλέον, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει ότι οι πρωινές μαζικές πυραυλικές επιθέσεις κατά ουκρανικών πόλεων ήταν απάντηση στην προσπάθεια του Κιέβου να καταστρέψει ενεργειακές υποδομές και εγκαταστάσεις της Ρωσίας.
«Ως αποτέλεσμα του χτυπήματος, οι δυνατότητες της Ουκρανίας για παραγωγή στρατιωτικών προϊόντων και μεταφορά όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο μέτωπο έχουν μειωθεί σημαντικά» επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί ασφαλείας της Ουκρανίας συνελήφθησαν για προετοιμασία απόπειρας εναντίον του Zelensky

Στις 7 Μαΐου, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ανέφερε ότι δύο ανώτεροι αξιωματικοί του Τμήματος Κρατικής Ασφάλειας της Ουκρανίας συνελήφθησαν ως ύποπτοι ότι «προετοίμαζαν απόπειρα εναντίον του Zelensky».
Η SBU ισχυρίζεται οι εντολές διατάχθηκαν από ρωσικές ειδικές υπηρεσίες.
Ο επικεφαλής ενός από τα τμήματα της Διοίκησης Κρατικής Φρουράς της Ουκρανίας, Andrei Guk, συνελήφθη ως ύποπτος για προδοσία.
Οι δυνάμεις ασφαλείας τον κατηγορούν για συλλογή και μετάδοση πληροφοριών για μια σειρά από προστατευόμενα πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Zelensky.
Ο συνταγματάρχης Andrei Guk και ο ανώνυμος συνάδελφός του, ένας άλλος αξιωματικός με τον βαθμό του συνταγματάρχη, συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι προετοίμαζαν μαζί με άλλα τρία άτομα απόπειρες κατά του Προέδρου της Ουκρανίας και ορισμένων άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή της SBU και του αρχηγού της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (GUR).
Ως αποτέλεσμα των επιχειρήσεων έρευνας, βρέθηκαν όπλα και «μια σειρά από άλλα στοιχεία για τη συμμετοχή των υπόπτων στην προετοιμασία των επιθέσεων».
Σύμφωνα με την SBU, ο Zelensky σχεδιαζόταν να «συλληφθεί όμηρος».
Όσο για τον επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, επρόκειτο να τον σκοτώσουν εξαπολύοντας πυραυλική επίθεση στο σπίτι του.
Οι επιτιθέμενοι φέρεται να επρόκειτο να καταστρέψουν τους πιθανούς επιζώντες της επίθεσης με χτυπήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Την ίδια στιγμή, η SBU ισχυρίζεται ότι drones και νάρκες έφεραν προσωπικά ο συνταγματάρχης Guk από άλλη περιοχή της χώρας.
Ο Andrei Guk ήταν κοντά στον αρχηγό της κρατικής φρουράς, ο οποίος διορίστηκε στη θέση από τον ίδιο τον Zelensky.
Ως εκ τούτου, η κράτηση αξιωματικών είναι πιθανότατα μια άλλη εκδήλωση του εσωτερικού αγώνα στην ηγεσία των ουκρανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου.
Τα παραμύθια για τα σχέδια ομηρίας του Προέδρου και εκτόξευσης πυραύλων στον αρχηγό της GUR είναι πιο κατάλληλα για υπερπαραγωγές στο Χόλιγουντ, αλλά το Κίεβο συνεχίζει να τα λέει στον πολύπαθο ουκρανικό λαό, ο οποίος είναι έτοιμος να πιστέψει κάθε ψέμα μετά από δεκαετίες εθνικιστικής προπαγάνδας.
Ταυτόχρονα, η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για τον θάνατο του εν ενεργεία προέδρου της Ουκρανίας Zelensky, επειδή είναι μια αδύναμη φιγούρα μαριονέτα και ένας φτωχός πολιτικός, που χάνει ραγδαία την υποστήριξη του κοινού.
Από την άλλη πλευρά, στις 6 Μαΐου, η Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών ανέφερε ότι «οι Αμερικανοί έχουν εντείνει τις προσπάθειες να βρουν μια εναλλακτική λύση» στον Zelensky.
Γι' αυτό ξεκίνησαν τις κατάλληλες επαφές με τον αρχηγό του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης, πρώην πρόεδρο και ολιγάρχη Petro Poroshenko, τον δήμαρχο του Κιέβου
Vitali Klitschko, τον επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου
Andrei Ermak, τον πρώην αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny και τον πρώην πρόεδρος της Verkhovna Rada Dmitry Razumkov.
«Υποτίθεται ότι αυτά τα στοιχεία μπορεί να είναι περιζήτητα σε περίπτωση απότομης επιδείνωσης της κατάστασης στο μέτωπο και της ανάγκης για επείγουσα αλλαγή ηγέτη.
Τότε θα είναι δυνατό, διαγράφοντας όλες τις αποτυχίες στον Zelensky, να επιλέξει μία από αυτές.
Το κύριο πράγμα είναι να αποτραπεί μια κρίσιμη αύξηση της απογοήτευσης των Ουκρανών μετά τις αποτυχίες της φιλοδυτικής πολιτικής», σημειώνουν αξιωματούχοι των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Alexander Asafov (Πολιτικός Αναλυτής): Fake και αποπροσανατολιστική η συνωμοσία κατά Zelensky

Ο πολιτικός αναλυτής Alexander Asafov επισημαίνει το χρονικό πλαίσιο της υποτιθέμενης συνωμοσίας κατά του Zelensky, την οποία χαρακτηρίζει fake και αποπροσανατολιστική.
Το σχέδιο αποκαλύφθηκε μετά από έναν δρακόντειο νόμο επιστράτευσης, μια απεγνωσμένη προσπάθεια ανατροπής της συνεχιζόμενης υποχώρησης των ουκρανικών δυνάμεων.
Δεν πρέπει επίσης να περνά απαρατήρητο ότι η πενταετής θητεία του Zelensky εκπνέει στις 20 Μάιου.
Μετά από αυτή την ημερομηνία, καθήκοντα προέδρου θα πρέπει να αναλάβει ο πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου, μέχρι την εκλογή νέου προέδρου σύμφωνα με το ουκρανικό Σύνταγμα.
Όμως ο Zelensky αρνείται να εγκαταλείψει το αξίωμα κατά παράβαση του νόμου.
Η υποτιθέμενη συνωμοσία «θα μπορούσε να είναι ένα τεχνητό ιδεολογικό κατασκεύασμα με σκοπό να αποσπάσει την προσοχή από πραγματικά σημαντικά ζητήματα, όπως η αναγκαστική επιστράτευση και η ανάπτυξή τους στην πρώτη γραμμή», είπε ο Asafov στο Sputnik.
Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα «για τη στέρηση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών που ζουν στο εξωτερικό, και μια σειρά άλλων προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της νομιμότητας του Zelensky».

Καμία σχέση η Ρωσία με το υποτιθέμενο σχέδιο δολοφονίας

Πρόσφατα, οι ρωσικές αρχές συμπεριέλαβαν τον Ουκρανό πρόεδρο σε λίστα καταζητούμενων λόγω των εγκλημάτων του, αλλά σε αντίθεση με την ουκρανική κυβέρνηση, η οποία διατηρεί δημόσια λίστα θανάτου, οι Ρώσοι δεν έχουν σχέδια δολοφονίας κατά καταζητούμενων ατόμων.
Το ρωσικό ενδιαφέρον για τη σύλληψη του Zelensky χρησιμοποιείται ως αφήγημα για να δικαιολογηθεί η υποτιθέμενη ρωσική «ευθύνη» για την πρόσφατη συνωμοσία αλλά στην πραγματικότητα αυτό είναι απλώς πολεμική προπαγάνδα, εξηγεί ο αναλυτής Lucas Leiroz.
«Από την άλλη πλευρά, μπορούμε να πούμε ότι οι ίδιοι οι εταίροι της Ουκρανίας ενδιαφέρονται για την εξάλειψη του Zelensky.
Όπως αναφέρθηκε πολλές φορές, δυτικοί στρατηγοί προτείνουν την αντικατάσταση του Zelensky από το 2022, θεωρώντας ότι ο Ουκρανός πρόεδρος έχει εξαντλήσει το πολιτικό του κεφάλαιο και θεωρείται πλέον ως μια δυσάρεστη φιγούρα από τη δυτική κοινή γνώμη.
Τα έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν δείχνουν ότι το αρχικό σχέδιο ήταν να πραγματοποιηθεί αυτή η αντικατάσταση μέσω εκλογών στο Κίεβο, κάτι που θα βοηθούσε επίσης στην αποκατάσταση της εικόνας της Ουκρανίας ως δήθεν δημοκρατικής χώρας», σημειώνει ο Leiroz.
Ωστόσο, ο Zelensky φαίνεται ότι έχει καταλάβει τις προθέσεις των «συμμάχων» του, γι' αυτό και οι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν.
Έτσι, αντιμέτωπος με την απελπισία να τον αντικαταστήσει, είναι πιθανό η Δύση να κατέφυγε σε μεθόδους δολιοφθοράς και δολοφονίας.

Corriere della Sera: Το ΝΑΤΟ δεν θα στείλει στρατό στην Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ τελικά απορρίπτει την άμεση επέμβαση στον πόλεμο της Ουκρανίας, όπως αποκαλύπτεται σε προσχέδιο απόφασης της Συνόδου κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην Ουάσινγκτον (9 – 11 Ιουλίου 2024).
Σύμφωνα με το προσχέδιο του εγγράφου, που φέρνει στη δημοσιότητα η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, το ΝΑΤΟ δεν θα εγκρίνει κάποιο επιχειρησιακό σχέδιο για την Ουκρανία.
«Όχι μπότες στο έδαφος», τιτλοφορείται το δημοσίευμα της Corriere della Sera.
Το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει να στείλει στρατεύματα στην εμπόλεμη ζώνη για να βοηθήσει την Ουκρανία, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.
«Δεν υπάρχουν σχέδια για αποστολή μάχιμων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία», είπε.
Πάντως πρόσθεσε με νόημα ότι ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ έχουν στρατιωτικούς αξιωματούχους στις πρεσβείες τους στο Κίεβο, που παρέχουν συμβουλευτική υποστήριξη στο ουκρανικό καθεστώς.

Scott Ritter (πρώην CIA): Game over, η Ρωσία μπορεί να χτυπήσει απευθείας τις χώρες του ΝΑΤΟ

Εάν σταλούν στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, η Ρωσία θα μπορούσε να χτυπήσει τις χώρες του ΝΑΤΟ με πυρηνικά όπλα, προειδοποίησε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter.
«Σας παρακαλώ, ανοίξτε τα μάτια και τα αυτιά σας και ακούστε τι λέω:
Η Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια θα πραγματοποιήσει ασκήσεις για τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.
Η Ρωσία δεν θα χτυπήσει την Ουκρανία με πυρηνικά, δεν θα το κάνουν αυτό, αλλά θα βομβαρδίσουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία».
Ο Scott Ritter τόνισε επίσης ότι η Δύση θα αντιμετωπίσει έναν πυρηνικό πόλεμο, αν πραγματικά τον θέλει.
«Ο Putin πλέον δεν μπλοφάρει, αυτό δεν είναι παιχνίδι, δεν είναι αστείο, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τη Ρωσία, το κατέστησαν σαφές από την αρχή», πρόσθεσε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, η Ρωσία καταστρέφει τον ουκρανικό στρατό και ως απάντηση, οι δυτικές χώρες απειλούν να στείλουν τα στρατεύματά τους, κάτι που, σύμφωνα με τον Ritter, έχει ήδη ανακοινωθεί επανειλημμένα από τη Ρωσία ως κόκκινες γραμμές.
Ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι εάν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ εμφανιστούν στη ζώνη σύγκρουσης, η Ρωσία μπορεί να αρχίσει να εξαπολύει πυρηνικά πλήγματα όχι στο έδαφος της Ουκρανίας, αλλά αμέσως σε κέντρα λήψης αποφάσεων των χωρών της Συμμαχίας.
«Ελπίζω οι άνθρωποι που το παρακολουθούν αυτή τη στιγμή να νιώσουν κρύο ιδρώτα γιατί σε αυτό το σημείο ο κόσμος τελειώνει, κυρίες και κύριοι, το παιχνίδι τελείωσε, όσα σχέδια είχατε για το καλοκαίρι ακυρώνονται, όσα σχέδια για τα Χριστούγεννα ότι κι αν είχατε, ξεχάστε τα», είπε ο Scott Ritter.
Ο Scott Ritter κάλεσε επίσης τον πρόεδρο των ΗΠΑ Biden να αναγκάσει τον Macron να «σιωπήσει» και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Βόμβα από Λιθουανία - Έτοιμη να στείλει στρατό στην Ουκρανία – Γάλλοι στρατιώτες πολεμούν ήδη στο μέτωπο

Βόμβα στην εύθραυστη παγκόσμια σταθερότητα και ισορροπία ρίχνει η Λιθουανία
, η οποία ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να στείλει στρατιωτικές της δυνάμεις στην Ουκρανία, προοπτική που αν υλοποιηθεί, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλέσει την οργή και την αντίδραση της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τους Financial Times, η πρωθυπουργός της Λιθουανίας, Ingrida Šimonytė είπε ότι έχει την άδεια από το Κοινοβούλιο της Λιθουανίας προκειμένου να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία για εκπαιδευτικούς σκοπούς – κάτι που η κυβέρνηση της είχε προτείνει και νωρίτερα – τονίζοντας πάντως ότι δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο αίτημα από το Κίεβο.
Όπως λέει η Šimonytė, είναι βέβαιο πως η Ρωσία θα το θεωρήσει πρόκληση.
«Εάν όμως σκεφτόμασταν μόνο τη ρωσική απάντηση, τότε δεν θα μπορούσαμε να στείλουμε τίποτα.
Κάθε δεύτερη εβδομάδα ακούτε ότι κάποιος πρόκειται να πληγεί με πυρηνικά όπλα» υποστήριξε η Λιθουανή πρωθυπουργός μιλώντας στους F.T.
Σύμφωνα με τη Λιθουανή πρωθυπουργό, οι πυρηνικές απειλές της Ρωσίας… είναι κενές.

Όπως λέει, οι Ρώσοι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα, καθώς – όπως επισημαίνει – οι επιπτώσεις θα επηρέαζαν και τη Ρωσία.
«Συνήθως, ο άνεμος φυσά από τα δυτικά προς τα ανατολικά» υποστήριξε η Šimonytė, τονίζοντας ότι η Ρωσία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις της κατά υποδομών, όπως είναι οι μη στρατιωτικές υποδομές, τα σχολεία και τα νοσοκομεία.
«Η Ρωσία προσπαθεί να προκαλέσει ένα νέο κύμα ανθρώπων που θα εγκαταλείψουν την Ουκρανία επειδή δεν υπάρχουν βασικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες», είπε η Λιθουανή πρωθυπουργός.
Η Šimonytė αναφέρει ότι η Λιθουανία δεν πρόκειται ούτε να απελάσει ούτε να οργανώσει επιχειρήσεις για την εύρεση Ουκρανών που είναι σε στρατεύσιμη ηλικία και που βρίσκονται στο λιθουανικό έδαφος, προκειμένου να σταλούν πίσω στην Ουκρανία για να σταλούν στο μέτωπο.
Μάλιστα, υποβάθμισε τις πληροφορίες εκείνες που έκαναν λόγο για συνδρομή της Λιθουανίας στον εντοπισμό Ουκρανών και στην απέλαση τους πίσω στην Ουκρανία, επισημαίνοντας πως αυτή είναι μια μη νόμιμη ενέργεια δεδομένου ότι η ΕΕ του έχει εγγυηθεί την προστασία τους τουλάχιστον έως τον Μάρτιο του 2025.
Παρόλο αυτά εξέφρασε την θέση ότι θα ήθελε να συνδράμει την Ουκρανία και να διασφαλίσει ότι η χώρα έχει τη δυνατότητα να ανανεώσει τις ένοπλες δυνάμεις της.

Η Ρωσία θα σβήσει τη Γαλλία από τον χάρτη και θα χτυπήσει τη Ρουμανία

Εάν σταλούν γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία, η Ρωσία θα τα καταστρέψει και θα χτυπήσει γαλλικούς στόχους στη Ρουμανία, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Scott Ritter.
«Ο Putin θα καταστρέψει όλα τα γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία και στη συνέχεια πιθανότατα θα χτυπήσει τα γαλλικά κέντρα επιμελητείας στη Ρουμανία», τόνισε ο Scott Ritter.
Κάποιοι Γάλλοι στρατηγοί εμφανίστηκαν βέβαιοι ότι η Ρωσία δεν θα χτυπούσε την Γαλλία επειδή έχει «διακόσια» πυρηνικά όπλα, αλλά τώρα ο Putin δεν μπλοφάρει.
«Δεν πειράζει - η Ρωσία έχει χιλιάδες από αυτούς, θα σας εξαφανίσουν από προσώπου γης, και αυτό πρέπει να καταλάβει η Γαλλία, θα σβήσετε από προσώπου γης προειδοποίησε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, οι αρχές στην Γαλλία πρέπει να «κλείσουν το στόμα τους» και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αναγκάσουν τον Macron να σταματήσει την κλιμάκωση.

Σφοδρή επίθεση Le Pen σε Macron: Είναι επικίνδυνος, στέλνει στρατό στην Ουκρανία για την προσωπική προβολή και το υπερεγώ του

Η ηγέτιδα της γαλλικής αντιπολίτευσης Marine Le Pen επέκρινε με δριμύτητα τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron σχετικά με τις δηλώσεις του για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Η Le Pen τον κατηγορεί ότι με την αποστολή στρατού στην Ουκρανία, «θέλει να τροφοδοτήσει το υπερεγώ του».
Η λεκτική της επίθεση στον Γάλλο πρόεδρο έρχεται καθώς έρχονται στην δημοσιότητα νέα για την ανάπτυξη της Λεγεώνας των Ξένων στην Ουκρανία, με το σώμα να έχει ήδη θύματα.
Σε συνέντευξή της στο BFMTV και το RMC, η Le Pen είπε ότι ο Macron δεν έδωσε την πραγματική εικόνα της σύγκρουσης στην Ουκρανία και τόνισε πως ο Γάλλος πρόεδρος θέλει να στείλει δυνάμεις στην Ανατολική Ευρώπη για προσωπική προβολή, κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο
«Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, χρησιμοποιούν την ουκρανική σύγκρουση για να δώσουν μια ψεύτικη εικόνα», είπε η αρχηγός της αντιπολιτευόμενης κοινοβουλευτικής ομάδας Εθνικός Συναγερμός, προσθέτοντας ότι o Macron «θέλει να στείλει στρατεύματα για θέμα εγωισμού και προσωπικής προβολής. »
Η Le Pen κατήγγειλε επίσης τη θέση του Γάλλου προέδρου για μια ευρωπαϊκή άμυνα που περιλαμβάνει πυρηνικά όπλα, αφού είπε ότι είναι πρόθυμος να «ανοίξει τη συζήτηση» για αυτό το θέμα.
«Όχι μόνο δεν θέλω να μοιραστώ, αλλά θέλω ακόμη και να κατοχυρώσω συνταγματικά ότι καμία διανομή κανενός είδους πυρηνικού αποτρεπτικού μας μέσου δεν θα είναι δυνατή», είπε στη συνέντευξή της.

Newsweek: Ντόμινο κατάρρευσης, εάν πέσει το Chasiv Yar

Για αλυσιδωτή αντίδραση κατάρρευσης του ουκρανικού μετώπου, εάν ο ρωσικός στρατός καταλάβει τo Chasiv Yar κάνει λόγο σε δημοσίευμα του το Newsweek.
«Η μάχη στο Chasiv Yar είναι ένα σημαντικό, σχεδόν αποφασιστικό κομμάτι για την ενεργοποίηση ενός πιθανού φαινομένου ντόμινο που φυσικά, κανείς από εμάς δεν θέλει» υποστήριξε ο αναλυτής Radu Hossu.
Όπως λέει, η επιτυχία του ρωσικού στρατού σε αυτήν την κατεύθυνση θα επιτρέψει στη Μόσχα να αποκτήσει πλεονέκτημα και να εκμεταλλευτεί την κόπωση των Δυτικών για τον πόλεμο καθώς και τις εσωτερικές πολιτικές εντάσεις σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη προκειμένου να αυξήσει τη διεθνή πίεση για την έναρξη μιας ειρηνικής διευθέτησης που δεν θα ικανοποιεί τους όρους του Κιέβου.
Σύμφωνα με τον Hossu, η μάχη του Chasiv Yar είναι η πιο σημαντική.
Όπως επισημαίνει, οι Ουκρανοί επιτέθηκαν σε θέσεις των Ρώσων νότια του Ivanivske, εκμεταλλευόμενοι μια αδυναμία στη ρωσική επίθεση με αποτέλεσμα να προχωρήσουν περίπου 500 μέτρα και να βάλουν σε περιπέπειες το σχέδιο των Ρώσων ενώ τονίζει ότι οι Ουκρανοί ανατίναξαν τρεις γέφυρες ανατολικά του Chasiv Yar, γεγονός που αναμένεται να δώσει πολύτιμο χρόνο στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για να οργανώσουν την άμυνα τους.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι παραδόθηκαν πύραυλοι για τα συστήματα Patriot, θα συνδράμει τους Ουκρανούς να αναχαιτίσουν τις ρωσικές βόμβες ολίσθησης που αφανίζουν τις πρώτες γραμμές τους.
Σύμφωνα με τον Hossu, όλα αυτά τα γεγονότα οδηγούν σε μια βελτίωση της κατάστασης για τους Ουκρανούς, χωρίς αυτό να σημαίνει και σταθεροποίηση.
Ωστόσο, όπως τονίζει, τα γεγονότα αυτά δείχνουν ότι το Chasiv Yar δεν θα πέσει έως τις 9/5 και εάν οι Ουκρανοί διοικητές πάρουν τις σωστές αποφάσεις και οι Ρώσοι κάνουν τακτικά λάθη, τα οποία εκτιμά ότι θα κάνουν, τότε το Chasiv Yar θα αντέξει για μερικές εβδομάδες... ίσως και μήνες και ανάλογα με το τι θα κάνουν οι Ρώσοι στον άξονα Kupiansk και Pokrovsk.
Σύμφωνα με τον Hossu, το Chasiv Yar είναι ουσιαστικά το τελευταίο φρούριο με γεωγραφικό πλεονέκτημα (υψόμετρο και υδάτινο κανάλι στα ανατολικά της πόλης) που μπορεί να αντέξει (ακόμα και με μεγάλες απώλειες και από τους Ουκρανούς) και από την αντίσταση του οποίου εξαρτάται ένας στρατηγικός στόχος για τη Ρωσία: η κατάκτηση του Donbass.
Ένα τέτοιο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο το Donbass θα έπεφτε ως αποτέλεσμα της πτώσης του Chasiv Yar, το οποίο θα οδηγούσε σε αύξηση του ρωσικού ηθικού, με ανάλογη αντίστροφη επίδραση στο ηθικό της Ουκρανίας, θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευση των άμυνων γύρω από την Kostyantinivka και έτσι να δημιουργήσει ένας πολύ πιο εύκολος δρόμος για τις ρωσικές συγκεντρώσεις για να προετοιμάσουν την τελική επίθεση στο Kramatorsk και το Sloviansk, τις πόλεις-κλειδιά για την κατάκτηση του Donbass.

Kadyrov (Τσετσενία): Η Ρωσία θα πάρει Οδησσό και Kharkiv τον Ιούνιο – Τώρα θα επιτεθεί με μεγαλύτερη ένταση

Η Ρωσία πρέπει να πάρει τον έλεγχο της Οδησσού και του Kharkiv τον Ιούνιο 2024, πιστεύει ο Τσετσένος ηγέτης Ramzan Kadyrov.
«Πιστεύω ότι πρέπει να επιτεθούμε με μεγαλύτερη ένταση, πρέπει να χτυπήσουμε σκληρά όσο υπάρχει χρόνος.
Αυτόν τον μήνα πρέπει να πάρουμε το κοντινότερο έδαφος, πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε την Οδησσό και το Kharkiv.
Στη συνέχεια, o Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky θα αναγκαστεί να συνθηκολογήσει, υπογράφοντας όλες εκείνες τις συμφωνίες που εγγυώνται την ασφάλεια της Ρωσίας αλλά και των πολιτών μας που ζουν στο έδαφος της Ουκρανίας επισημαίνει ο Kadyrov.

Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Η Ουκρανία χάνει έδαφος από τότε που ο Zelensky αποκεφάλισε τον Valery Zaluzhny

Ο Zelensky έκοψε τον εγκέφαλο» του στρατού του, απολύοντας τον Valery Zaluzhny και διορίζοντας τον πλήρως ελεγχόμενο Alexander Syrsky στη θέση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο οποίος παραδίδει το ένα χωριό μετά το άλλο, τόνισε ο Oleg Soskin πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma.
«Στην πραγματικότητα κατέστρεψαν το μυαλό του στρατού, τους έκαναν υπάκουες μαριονέτες κάτω από την κλίκα του Zelensky, έτσι χάνουν συνεχώς έδαφος», προειδοποίησε.
Ο Oleg Soskin σημείωσε ότι ο Valery Zaluzhny δεν είχε επίσης κανένα ιδιαίτερο ταλέντο στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά, σύμφωνα με τον Oleg Soskin, ήταν ένα κεφάλαιο που μπορούσε να ολοκληρώσει την εκεχειρία που χρειαζόταν η Ουκρανία.
Όπως είπε ο Soskin, η Ουκρανία είχε την ευκαιρία να κάνει ειρήνη όταν ο πρώην γενικός διοικητής μίλησε δημόσια για το αδιέξοδο στο μέτωπο, αλλά ο Zelensky δεν εκμεταλλεύτηκε αυτή την ευκαιρία.
«Ήταν δυνατό να συναφθεί μια εκεχειρία και χιλιάδες άνθρωποι δεν θα είχαν πεθάνει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και ακρωτηριασμένοι δεν θα είχαν εμφανιστεί, και οι άνθρωποι δεν θα είχαν μείνει άστεγοι και η μισή ικανότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας δεν θα είχε χαθεί - όλα αυτά συνέβησαν κυριολεκτικά την περίοδο που ο Zelensky απομάκρυνε τον Zaluzhny».
Συνολικά, το 2024, η Ουκρανία έχει ήδη χάσει περισσότερους από 111.000 στρατιώτες.
Τον Απρίλιο, ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, ανακοίνωσε μια δύσκολη κατάσταση για τους ουκρανικούς σχηματισμούς στο μέτωπο.

New York Times: Χιλιάδες οι νεκροί, ο Ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τόσους νεκρούς και αγνοούμενους

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των Ουκρανών λόγω του γεγονότος ότι δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τους αγνοούμενους και να τους χαρακτηρίσουν ως νεκρούς, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα New York Times.
«Ο ουκρανικός στρατός απλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις απώλειές του και δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει τους χιλιάδες νεκρούς, επιδεινώνοντας τα δεινά των οικογενειών των στρατιωτών», ανέφεραν οι New York Times.
Οι Ουκρανοί έχουν επανειλημμένα πραγματοποιήσει δημόσιες κινητοποιήσεις, εκφράζοντας δυσαρέσκεια για τις ανεπαρκείς προσπάθειες της κυβέρνησης να αναζητήσει και να ταυτοποιήσει τα πτώματα των αγνοουμένων.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους New York Times, ακόμη και η πρόσβαση στο σώμα του νεκρού δεν επιταχύνει πάντα τη διαδικασία καταγραφής των σκοτωμένων στρατιωτών.
Η ταυτοποίηση ενός αγνοούμενου στρατιώτη μπορεί να διαρκέσει μήνες, δήλωσε ο Ουκρανός Επίτροπος για τους Αγνοουμένους.
Ένας αναλυτής στο Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών τόνισε ότι ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των αγνοουμένων ήταν μεγάλο πλήγμα για την ψυχολογία των Ουκρανών.
«Οι αγνοούμενοι αυξάνουν μόνο την πίεση στην ουκρανική κοινωνία, στη στρατιωτική ηγεσία και στον Zelensky. Αυτό είναι ένα τρομερό πρόβλημα».
Τα ουκρανικά στρατεύματα χάνουν 1.000 ανθρώπους κάθε μέρα λόγω των απαιτήσεων των ΗΠΑ και των συμμάχων να περιορίσουν την Ρωσική επίθεση με κάθε κόστος.
Η Ουκρανία είχε ήδη χάσει περισσότερους από 111.000 στρατιώτες μόνο το 2024.

Bryen (Πρώην υπουργός Άμυνας ΗΠΑ): Το ΝΑΤΟ απέτυχε παταγωδώς στην Κριμαία 

Το ΝΑΤΟ απέτυχε να βοηθήσει την Ουκρανία να καταλάβει την Κριμαία από τη Ρωσία, αποκαλύπτει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Stephen Bryen σε άρθρο του για το EconVue.
«Αν και η Δύση προσέγγισε την επίθεση με μια αναμφισβήτητα αρνητική, μάλλον υποτιμητική, εικόνα του ρωσικού στρατού, το αποτέλεσμα ήταν μία έκπληξη.
Με καλύτερους διοικητές καθώς και με σύγχρονο εξοπλισμό και τακτικές, οι Ρώσοι σταμάτησαν επίθεση που αναπτύχθηκε από το ΝΑΤΟ», αναφέρει ο πρώην υπουργός.
Σημειώνεται ότι το ΝΑΤΟ πέρασε μήνες εξοπλίζοντας και εκπαιδεύοντας δώδεκα ουκρανικές ταξιαρχίες - τις καλύτερες - για να σπάσει τον ρωσικό έλεγχο στα εδάφη βόρεια της Κριμαίας.
Το σχέδιο ήταν να απομονωθούν τα ρωσικά στρατεύματα από τη χερσόνησο, ακολουθούμενο από ένα δόλιο σχέδιο του ΝΑΤΟ να καταστρέψει τη γέφυρα, το οποίο υποτίθεται ότι θα επέτρεπε στην Ουκρανία να ανακαταλάβει την Κριμαία από τη Ρωσία και να καταλάβει λιμάνια στην Αζοφική Θάλασσα, εξηγεί ο Bryen.
«Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σχεδίασαν άρτια την επίθεση με τη χρήση των πιο σύγχρονων προσομοιωτών», πρόσθεσε ο πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου.
Ο ρωσικός στρατός, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του, σταμάτησε τα πιο σύγχρονα όπλα του ΝΑΤΟ, κατέληξε ο Bryen.

Larry Johnson (πρώην CIA): Οι Γάλλοι στρατιώτες που πήγαν στην Ουκρανία θα επιστρέψουν σε φέρετρα

O Γάλλος Πρόεδρος Macron έχει ήδη στείλει γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρώην πράκτορας της CIA Larry Johnson.
Ήδη η Γαλλική Λεγεώνα βρίσκεται στην Ουκρανία και συμμετέχει στη σύγκρουση.
«Ναι, μπορούμε να το πούμε αυτό.
Όχι επίσημα, αλλά ναι.
Αυτό σημαίνει ότι στέλνοντας τη Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων, δεν στέλνουν στην πραγματικότητα στρατεύματα των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων , αλλά είναι Γάλλοι, ξέρουν πώς να χειρίζονται πυροβολικό και πήγαν στην πρώτη γραμμή».
Ο Larry Johnson χαρακτήρισε τρελή την απόφαση του Macron και σημείωσε ότι τέτοια προκλητικά βήματα δείχνουν μόνο την απόγνωση που επικρατεί στο ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, οι Γάλλοι στρατιώτες θα επιστρέψουν στα σπίτια τους μέσα σε φέρετρα αν μείνει κάτι από τα σώματά τους.
Ο πρώην βοηθός του υφυπουργού άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε σε άρθρο που δημοσιεύτηκε από τους Asia Times ότι η Γαλλία «έστειλε επίσημα» στρατιώτες της Λεγεώνας των Ξένων στην Ουκρανία.
Αναπτύχθηκαν για να υποστηρίξουν την 54η Ουκρανική Ξεχωριστή Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία στο Slavyansk.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αρχική ομάδα αποτελείται από περίπου 100 άτομα από περίπου 1.500 στρατιώτες της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων που υποτίθεται ότι θα φτάσουν στην Ουκρανία.

Advance (ΜΜΕ Κροατίας): Η απώλεια της πόλης Chasiv Yar θα δώσει μεγάλο πλεονέκτημα στην Ρωσία

Εάν το Chasiv Yar καταληφθεί, ο ρωσικός στρατός θα μπορεί να τοποθετήσει μια βάση εκεί για περαιτέρω επίθεση, τόνισε το κροατικό μέσο ενημέρωσης Advance.
«Σήμερα, η μάχη για το Chasiv Yar θεωρείται ήδη χαμένη εκ των προτέρων για την Ουκρανία και το διακύβευμα είναι εξαιρετικά μεγάλο, θα δημιουργήσουν οι Ρώσοι μια νέα βάση από την οποία θα μπορούν να διεξάγουν επίθεση προς διάφορες κατευθύνσεις, αυξάνοντας τον ρυθμό προέλασης», αναφέρει το Advance
Η κατάσταση στην περιοχή Chasiv Yar μιλά για άλλη μια φορά για την απόλυτη ανωτερότητα της Ρωσίας σε ανθρώπινους και υλικούς πόρους και το αναπόφευκτο της νίκης του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.
Όπως σημείωσε το Advance, η ήττα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αφήνει μόνο μια λύση για να αποφύγει την ολοκληρωτική ήττα στο πεδίο της μάχης να εμπλακεί το ΝΑΤΟ.
Ένας πόλεμος μεγάλης κλίμακας θα μπορούσε να ξεκινήσει τόσο έξω από την Ουκρανία όσο και στην πρώτη γραμμή στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης»
«Η εναλλακτική σε μια τέτοια κλιμάκωση, για την οποία ορισμένοι προετοιμάζονται σαφώς ενεργά, είναι η νίκη της κοινής λογικής δηλαδή διαπραγματεύσεις για ειρήνη».

Ruslan Bortnik (Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας): Ο Ρωσικός στρατός θα φθάσει στα σύνορα μετά την απώλεια του Ocheretyne

Ο ρωσικός στρατός έχει μεγάλες ευκαιρίες μετά την κατάληψη του Ocheretyne στο Donetsk και θα φθάσει στα σύνορα της περιφέρειας, δήλωσε ο Ruslan Bortnik, διευθυντής του Ουκρανικού Ινστιτούτου Ανάλυσης και Διαχείρισης Πολιτικής.
«Αν κοιτάξουμε λίγο πιο αναλυτικά, θα δούμε ότι στην περιοχή του Ocheretyne υπάρχει ένα επιχειρησιακό κενό, δεν υπάρχουν πρακτικά μεγάλοι οικισμοί και τώρα η ρωσική στρατιωτική ηγεσία καθορίζει την κατεύθυνση το κύριο χτύπημα» είπε ο Ruslan Bortnik
Σύμφωνα με τον Bortnik, μια από τις πιθανές επιλογές για μια νέα κατεύθυνση των ρωσικών χτυπημάτων μπορεί να θεωρηθεί τα σύνορα μεταξύ του Donetsk και της περιοχής Dnipro.
Η είσοδος του ρωσικού στρατού σε αυτό το σημείο θα είναι για το Κίεβο όχι μόνο στρατιωτική, αλλά και εξαιρετικά δύσκολη πολιτική ήττα.

Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η οικονομία της Ουκρανίας είναι καταδικασμένη σε πέσει σε βαθύ κώμα

Η κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινώνεται κάθε μέρα και η οικονομία της είναι καταδικασμένη να πέσει σε βαθύ κώμα χωρίς υποστήριξη από τις δυτικές χώρες, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Η κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινώνεται κάθε μέρα, γεγονός που ανησυχεί σοβαρά τους δυτικούς επιχειρηματικούς καρχαρίες.
Προφανώς, η ουκρανική οικονομία πηγαίνει πολύ άσχημα και χωρίς τη δυτική υποστήριξη είναι καταδικασμένη να πέσει σε βαθύ κώμα, καθώς υπάρχει εδώ και πολύ καιρό σε βάρος τεχνητών ενέσεων από έξω», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τη Zakharova, το καθεστώς του Κιέβου δεν είναι παρά «μια τεράστια παγκόσμια επιχείρηση ξεπλύματος για τη μεταφορά εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για άγνωστους σκοπούς και κανείς δεν ξέρει πού»
Luhansk_Battle_Map_Draft_May_7_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_May_7_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_May_7_2024.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_May_7_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης