Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Pfizer κατέληξε σε συμβιβασμό για το φάρμακο Zantac σε τουλάχιστον 10.000 υποθέσεις

Η Pfizer κατέληξε σε συμβιβασμό για το φάρμακο Zantac σε τουλάχιστον 10.000 υποθέσεις
Η Pfizer κατέληξε σε συμβιβασμό για τουλάχιστον 10.000 υποθέσεις του φαρμάκου Zantac
Σχετικά Άρθρα
Η Pfizer συμφώνησε να διευθετήσει περισσότερες από 10.000 υποθέσεις που την κατηγορούν ότι απέκρυψε τους κινδύνους καρκίνου από το γνωστό φάρμακο (για την καούρα) Zantac, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg -επικαλούμενο πηγές.
Οι συμφωνίες καλύπτουν υποθέσεις σε κρατικά δικαστήρια στις ΗΠΑ, αλλά δεν επιλύουν πλήρως τις ευθύνες της εταιρείας. Οι οικονομικές λεπτομέρειες των συμφωνιών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες.
Η συμφωνία θα καθησυχάσει τους επενδυτές, οι οποίοι είδαν και άλλους κατασκευαστές του Zantac, συμπεριλαμβανομένων των GSK και Sanofi, να υπογράφουν πρόσφατα σχετικούς διακανονισμούς.
Οι ανησυχίες σχετικά με τα Zantac εξαϋλωσαν περίπου 45 δισεκ. δολάρια σε συνδυασμένη χρηματιστηριακή αξία φαρμακευτικών το καλοκαίρι του 2022, υπενθυμίζεται.
«Η Pfizer έχει διερευνήσει και θα συνεχίσει να διερευνά διευθετήσεις ορισμένων υποθέσεων, εάν κριθεί σκόπιμο», ανέφερε η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη σε δήλωση μέσω email. «Η εταιρεία δεν έχει πουλήσει Zantac για περισσότερα από 15 χρόνια και το έκανε μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης