Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg αδειάζει Macron: Το ΝΑΤΟ δεν θα αναμιχθεί άμεσα στον πόλεμο στην Ουκρανία

Stoltenberg αδειάζει Macron: Το ΝΑΤΟ δεν θα αναμιχθεί άμεσα στον πόλεμο στην Ουκρανία
Η Ουκρανία δεν μας ζητά να της στείλουμε στρατεύματα λέει ο Stoltenberg
Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία πρόθεση να εμπλακεί άμεσα στον πόλεμο στην Ουκρανία τονίζει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, «αδειάζοντας» για ακόμα μια φορά τον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron, ο οποίος πρόσφατα είπε πως δεν αποκλείει την ανάπτυξη ξένων στρατευμάτων, εάν οι Ρώσοι σπάσουν τις πρώτες γραμμές άμυνας και εάν ζητήσει κάτι τέτοιο το Κίεβο.
Σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, o Stoltenberg είπε πως «το ΝΑΤΟ δεν σκοπεύει να συμμετάσχει άμεσα στη σύγκρουση».
Όπως λέει, η Συμμαχία έχει δύο βασικές αποστολές: να στηρίξει το Κίεβο και να αποτρέψει την επέκταση της σύγκρουσης πέρα από την Ουκρανία.

Δεν το πίστευε ο Putin

«Ο Πρόεδρος Putin δεν πίστευε ότι θα παρέχουμε τόση βοήθεια στον Zelensky, αλλά ταυτόχρονα ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα στείλουμε στρατεύματα.
Η Ουκρανία δεν ζήτησε κάτι τέτοιο.
Αυτό που μας ζητά είναι υποστήριξη, πυρομαχικά και επιθετικό πυροβολικό» τόνισε ο Stoltenberg.

Δεν υπάρχει κίνδυνος επίθεσης

Ο Stoltenberg υπογραμμίζει πως δεν βλέπει «άμεσο κίνδυνο στρατιωτικής επίθεσης σε οποιονδήποτε σύμμαχο του ΝΑΤΟ» από τη Ρωσία.
Επιπλέον, χαρακτήρισε απερίσκεπτη τη ρωσική πυρηνική ρητορική.
«Το ΝΑΤΟ δεν βλέπει καμία αλλαγή στη στάση της Μόσχας όσον αφορά αυτό το θέμα» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης