Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία δημιουργεί μία «νεκρή ζώνη» με την επίθεση στο Vovchansk

Η Ρωσία δημιουργεί μία «νεκρή ζώνη» με την επίθεση στο Vovchansk
Ο εξαναγκασμός των ουκρανικών αρχών να εκκενώσουν πολίτες είναι πιθανό να δημιουργήσει αναστάτωση και να εκτρέψει πόρους

H επίθεση στο Vovchansk θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας ρωσικής προσπάθειας να χαράξει μια «νεκρή ζώνη», σύμφωνα με το Associated Press.
Ο Vladimir Putin είχε υποσχεθεί να δημιουργήσει μια τέτοια περιοχή νωρίτερα φέτος για να σταματήσει τις συχνές ουκρανικές επιθέσεις στο Belgorod και σε άλλες ρωσικές συνοριακές περιοχές.
Η Ουκρανία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι γνώριζε ότι η Ρωσία συγκεντρώνει χιλιάδες στρατιώτες κατά μήκος των βορειοανατολικών συνόρων, κοντά στις περιοχές Χάρκοβο και Σούμι.
Ενώ οι δυνάμεις του Κρεμλίνου πραγματοποίησαν την πιο πρόσφατη χερσαία προέλασή τους στην ανατολική Ουκρανία, Ουκρανοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών δήλωσαν ότι ανέμεναν οι δυνάμεις του Κρεμλίνου να επιτεθούν και στα βορειοανατολικά.

Στριμώχνει τους Ουκρανούς

Αν και η Ρωσία πιθανότατα δεν μπορεί να καταλάβει το Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, θα μπορούσε να αναγκάσει την Ουκρανία να στείλει περισσότερα στρατεύματα στην περιοχή, αφήνοντας άλλες περιοχές πιο ευάλωτες σε επιθέσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα του AP.
Επίσης, ο εξαναγκασμός των ουκρανικών αρχών να εκκενώσουν πολίτες είναι πιθανό να δημιουργήσει αναστάτωση και να εκτρέψει πόρους.
«Ολόκληρη η πόλη δέχεται μαζικούς βομβαρδισμούς τώρα, δεν είναι ασφαλές να μείνουμε εδώ», δήλωσε ο επικεφαλής της διοίκησης του Vovchansk Tamaz Hambarishvili στο ουκρανικό ραδιόφωνο Hromadske Radio.
Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι μάχες εναντίον ρωσικών ομάδων σαμποτάζ και αναγνώρισης συνεχίστηκαν μέχρι το απόγευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης