Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ήπια πτώση στο πετρέλαιο – Στα 83,7 δολάρια έκλεισε το Brent

Ήπια πτώση στο πετρέλαιο – Στα 83,7 δολάρια έκλεισε το Brent
Δεν επηρέασε την αγορά πετρελαίου ο θάνατος του προέδρου του Ιράν, μετά από δυστύχημα με ελικόπτερο
Σχετικά Άρθρα
Με μικρές απώλειες μετά από ένα ανοδικό σερί τριών συνεδριάσεων, έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου, στον απόηχο της είδησης του θανάτου του προέδρου του Ιράν Ebrahim Raisi, μετά από δυστύχημα με ελικόπτερο.
Την ίδια στιγμή, «η αγορά είναι πιο μουδιασμένη στις γεωπολιτικές εξελίξεις και η μεγάλη ποσότητα εφεδρικής παραγωγής του ΟΠΕΚ+ πιθανότατα συμβάλλει σε αυτό», όπως δήλωσε ο Warren Patterson, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της ING Groep NV στη Σιγκαπούρη. «Μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε περαιτέρω σαφήνεια από τον ΟΠΕΚ+ σχετικά με την πολιτική παραγωγής του για να ξεφύγουμε από το εύρος τιμών».
Οι παρατηρητές της αγοράς στρέφουν την προσοχή τους στην επικείμενη συνάντηση της ομάδας χωρών - παραγωγών του Οργανισμού την 1η Ιουνίου 2024, αλλά σε μεγάλο βαθμό αναμένουν ανατροπή των υφιστάμενων περιορισμών.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Ιουλίου σημείωσε πτώση 0,32% και έκλεισε στα 83,71 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε στο -0,32% και τα 79,80 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, οι τιμές Brent και WTI αυξήθηκαν 1,4% και +2,3% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης