Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία παίρνει όπλα ΗΠΑ, η ΕΕ πληρώνει τον λογαριασμό – Μία τρύπα στο νερό η βοήθεια των 61 δισ. δολ, ασταμάτητη η Ρωσία

Η Ουκρανία παίρνει όπλα ΗΠΑ, η ΕΕ πληρώνει τον λογαριασμό – Μία τρύπα στο νερό η βοήθεια των 61 δισ. δολ, ασταμάτητη η Ρωσία
Η ΕΕ συνεχίζει μάταια να σπαταλά τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων για όπλα προς την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία σε όλους τους τόνους έχει προειδοποιήσει τις δυτικές χώρες να μην προμηθεύουν με όπλα την Ουκρανία, δηλώνοντας ότι αυτού του είδους η βοήθεια θα χρησιμεύσει μόνο στην παράταση του πολέμου.
Η Γερμανία θα χρηματοδοτήσει την αγορά τριών πυραυλικών συστημάτων HIMARS για την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius.
«Ο χρόνος έχει πολύ μεγάλη σημασία.
Έτσι προσφερθήκαμε να αναλάβουμε, να πληρώσουμε και να παραδώσουμε τρία συστήματα από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού», πρόσθεσε ο Pistorius μετά από συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Lloyd Austin στις ΗΠΑ.

Το πακέτο 61 δισεκ. δολαρίων των ΗΠΑ δεν άλλαξε το παραμικρό στο μέτωπο των επιχειρήσεων

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση για τη γερμανική πρωτοβουλία ελήφθη κατά την περίοδο αναμονής για το πακέτο βοήθειας 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων των ΗΠΑ το οποίο εγκρίθηκε τελικά στις 24 Απριλίου 2024.
Τότε ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden είχε υποσχεθεί ότι οι αποστολές αμερικανικού στρατιωτικού υλικού θα ξεκινούσαν «τις επόμενες ώρες».
Λίγες εβδομάδες αργότερα, ωστόσο, τα αποτελέσματα στο πεδίο της μάχης δεν δείχνουν να έχει αλλάξει κάτι με τη Ρωσία να συνεχίζει να προελαύνει σε ουκρανικές θέσεις σε αρκετές περιοχές της πρώτης γραμμής.
Καθώς η Ευρώπη και οι ΗΠΑ συνεχίζουν να σπαταλούν τα χρήματα των φορολογουμένων για όπλα με αποδέκτη την Ουκρανία, η Ρωσία συνεχίζει να καταστρέφει αποτελεσματικά αυτόν τον οπλισμό, παρατηρεί το Sputnik.
Μόνο μέσα σε μια μέρα, οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν δύο βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS και ένα HIMARS, καθώς και 15 Vampire MLRS τσεχικής κατασκευής αλλά και πέντε κατευθυνόμενες βόμβες γαλλικής κατασκευής Hammer.
Οι ΗΠΑ, μαζί με τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ, αύξησαν τη βοήθεια προς το καθεστώς Zelensky λίγο μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η παροχή τέτοιας βοήθειας θα χρησιμεύσει μόνο για να παρατείνει τη σύγκρουση στην Ουκρανία και ότι τυχόν αποστολές όπλων από τη Δύση στο καθεστώς του Κιέβου θα θεωρούνται νόμιμοι στόχοι για επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης