Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard (Βρετανικό ΜΜΕ): Τα πρώτα F-16 ενδέχεται να εμφανιστούν στην Ουκρανία μεταξύ Μαίου και Ιουλίου 2024

Standard (Βρετανικό ΜΜΕ): Τα πρώτα F-16 ενδέχεται να εμφανιστούν στην Ουκρανία μεταξύ Μαίου και Ιουλίου 2024
«Τα πρώτα μαχητικά F-16 που θα παραδοθούν από τη Δύση θα φτάσουν στην Ουκρανία μέσα σε λίγες εβδομάδες», ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Standard
Τα πρώτα μαχητικά F-16 θα μπορούσαν να εμφανιστούν στην Ουκρανία σε λίγες μόνο εβδομάδες, γράφει η βρετανική εφημερίδα Standard, επικαλούμενη ανώνυμη υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή.
Νωρίτερα, το μέλος του ουκρανικού κοινοβουλίου Alexey Goncharenko δήλωσε ότι τα πρώτα μαχητικά F-16 θα μπορούσαν να εμφανιστούν στην Ουκρανία ήδη από τον Ιούλιο.
Ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Ilya Yevlash, με τη σειρά του, υποσχέθηκε τις πρώτες πτήσεις με το F-16 μετά το Πάσχα.
«Τα πρώτα μαχητικά F-16 που θα παραδοθούν από τη Δύση θα φτάσουν στην Ουκρανία μέσα σε λίγες εβδομάδες», ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Standard.
Τα πρώτα μαχητικά θα πρέπει να παραδοθούν στην Ουκρανία έως τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.
Η πηγή δεν διευκρίνισε ποιες χώρες θα παράσχουν στο Κίεβο μαχητικά αεροσκάφη εντός αυτού του χρονικού πλαισίου.
Η Ρωσία πιστεύει ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία παρεμβαίνουν στη διευθέτηση, εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και «παίζουν με τη φωτιά».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας σημείωσε ότι κάθε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνει νόμιμος στόχος για τη Ρωσία. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο με την προμήθεια όπλων, αλλά και με την εκπαίδευση προσωπικού στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και άλλες χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης