Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία - Ανασχηματισμός Putin: Νέος υπουργός Άμυνας ο τεχνοκράτης Βelousov – Στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο Shoigu, εκτός ο Patrushev

Ρωσία - Ανασχηματισμός Putin: Νέος υπουργός Άμυνας ο τεχνοκράτης Βelousov – Στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο Shoigu, εκτός ο Patrushev
Ο Putin διόρισε τον απερχόμενο υπουργό Άμυνας Shoigu Γραμματέα του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin αποφάσισε τον διορισμό του Andrei Belousov ενός τεχνοκράτη με μεγάλη γνώση στα οικονομικά ζητήματα στη θέση του Sergei Shoigu στο υπουργείο Άμυνας.
«Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας δέχθηκε υποψηφίους που πρότεινε ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin για τις θέσεις των επικεφαλής ορισμένων ομοσπονδιακών υπουργείων: Για τη θέση του Υπουργού Άμυνας – Andrei Removich Belousov», αναφέρει η ανακοίνωση.
Ο Belousov υπηρέτησε στο παρελθόν ως πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην κυβέρνηση του Mikhail Mishustin.
Ο Putin διόρισε τον απερχόμενο υπουργό Άμυνας Shoigu ως Γραμματέα του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
Με άλλο διάταγμα, ο Putin απoμάκρυνε τον Nikolai Patrushev από τη θέση αυτή.

Ο πλήρης κατάλογος των υπουργών έχει ως εξής:

Υπουργός Εσωτερικών - Vladimir Kolokoltsev

Υπουργός Πολιτικής Άμυνας, Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης και Αρωγής σε Καταστροφές - Alexander Kurenkov

Υπουργός Εξωτερικών - Sergey Lavrov

Υπουργός Δικαιοσύνης - Konstantin Chuychenko

Επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών - Sergei Naryshkin

Διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας - Alexander Bortnikov

Διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας των Στρατευμάτων της Εθνικής Φρουράς - Viktor Zolotov

Διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας - Dmitry Kochnev

Επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων του Προέδρου - Alexander Lints.


Peskov: Γιατί ο Putin επέλεξε έναν τεχνοκράτη για τη θέση του επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας

O Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin πρότεινε έναν τεχνοκράτη για τη θέση του επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, καθώς θα πρέπει να είναι ανοιχτό σε καινοτομίες και προηγμένες ιδέες, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Dmitry Peskov.
«Το Υπουργείο Άμυνας πρέπει να είναι απολύτως ανοιχτό στην καινοτομία, στην εισαγωγή όλων των προηγμένων ιδεών, για να δημιουργήσει συνθήκες οικονομικής ανταγωνιστικότητας, προφανώς γι' αυτό ο πρόεδρος επέλεξε την υποψηφιότητα του Andrei Removich Belousov
Ο Peskov σημείωσε ότι στο παρελθόν, ο Belousov διηύθυνε με επιτυχία το ρωσικό υπουργείο Ανάπτυξης και για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν σύμβουλος του προέδρου σε οικονομικά θέματα.
Νωρίτερα, ο Putin πρότεινε στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο να ορίσει o πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Andrei Belousov ως Υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ο Peskov εξήγησε ότι ο Putin πρότεινε μια πολιτική υποψηφιότητα για τη θέση του Υπουργού Άμυνας, αφού «σήμερα στο πεδίο της μάχης, νικητής είναι αυτός που είναι πιο ανοιχτός στην καινοτομία, πιο ανοιχτός στην πιο γρήγορη εφαρμογή των νέων ιδεών».

Kαμία αλλαγή προς το παρόν στο στρατιωτικό επιτελείο

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Valery Gerasimov θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του, καθώς  εδώ δεν προβλέπονται αλλαγές,
Το Κρεμλίνο θα ανακοινώσει τη νέα θέση του Nikolai Patrushev αργότερα, επισήμανε ο Peskov.
Ο Peskov επισήμανε στους δημοσιογράφους ότι όσον αφορά τη στρατιωτική συνιστώσα, η τρέχουσα ιεραρχία δεν αλλάζει.
«Το στρατιωτικό στοιχείο ήταν προνόμιο του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, και αυτό θα συνεχίσει», εξήγησε ο Peskov στους δημοσιογράφους.

Προσοχή στις αμυντικές δαπάνες: Έχουν φτάσει στο 6,7% του ΑΕΠ, κοντά στα επίπεδα του 1980

Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Άμυνας σήμερα ανέρχεται στο 6,7% του ΑΕΠ, αυτό δεν είναι ακόμη κρίσιμο, αλλά απαιτεί ειδική προσοχή, επισήμανε ο γραμματέας της ρωσικής προεδρίας.
Σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Άμυνας και των υπηρεσιών ασφαλείας ήταν πρόσφατα γύρω στο 3%, μετά αυξήθηκε στο 3,4%, «και πιο πρόσφατα έχει ανέλθει στο 6,7%».
«Αυτό, μαζί με όλες τις υπηρεσίες επιβολής της τάξης, μεταξύ των οποίων το Υπουργείο Άμυνας, φυσικά, κατέχει καίριες θέσεις, αφού είναι το Υπουργείο Άμυνας που είναι υπεύθυνο για την κατανομή των παραγγελιών στη στρατιωτική βιομηχανία.
Πλησιάζουμε σταδιακά - για γνωστούς λόγους - λόγω γνωστών γεωπολιτικών συνθηκών γύρω μας, στην κατάσταση στα μέσα της δεκαετίας του '80, όταν αυτό το μερίδιο των αμυντικών δαπανών στην οικονομία ήταν 7,4%», είπε στους δημοσιογράφους.
«Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά, αυτό δεν είναι κρίσιμο, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή», τόνισε ο Peskov αναδεικνύοντας την οικονομική διάσταση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Θετική ανταπόκριση από τη ρωσική Δούμα

Η απόφαση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin να διορίσει τον Andrei Belousov ως υπουργό Άμυνας δείχνει ότι σήμερα χρειάζεται ακριβώς ένα τέτοιο άτομο στη θέση, δήλωσε στο RIA Novosti ο Andrei Kartapolov,  επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας.
«Αφού ο πρόεδρος πήρε μια τέτοια απόφαση και ο πρόεδρος, θέλω να σας υπενθυμίσω, είναι ο ανώτατος αρχηγός, αυτό σημαίνει ότι σήμερα, ακριβώς ένα τέτοιο άτομο χρειάζεται ως υπουργός Άμυνας», επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης