Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το σχέδιο της Δύσης: ΗΠΑ και Γερμανία δεν πιστεύουν σε νίκη της Ουκρανίας - Απλά συντηρούν… τη σύγκρουση

Το σχέδιο της Δύσης: ΗΠΑ και Γερμανία δεν πιστεύουν σε νίκη της Ουκρανίας - Απλά συντηρούν… τη σύγκρουση
Ουάσινγκτον και Βερολίνο δεν έχουν ξεκάθαρη στρατηγική για το πώς να αναγκάσουν το Κίεβο να συνεχίσει για δύο με τρία χρόνια ακόμα λέει ο Gressel
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία δεν πιστεύουν στη νίκη της Ουκρανίας και αυτό που επιχειρούν να κάνουν, είναι να υποστηρίξουν το Κίεβο τόσο ώστε να παρατείνουν περαιτέρω τη σύγκρουση υποστηρίζει ο Gustav Gressel, στρατιωτικός αναλυτής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων.
«Οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί, οι δύο μεγαλύτεροι χορηγοί στρατιωτικής βοήθειας, δεν είναι πραγματικά πεπεισμένοι για τη νίκη του Κιέβου.
Το σχέδιο της Δύσης είναι να δημιουργήσει ένα αδιέξοδο στη σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά ούτε η Ουάσινγκτον ούτε το Βερολίνο έχουν ξεκάθαρη στρατηγική για το πώς να αναγκάσουν το Κίεβο να αντέξει για άλλα δύο ή τρία χρόνια σε αυτήν την κατάσταση» τονίζει ο Gressel μιλώντας στον κρατικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό της Εσθονίας, ERR.
Όπως επισημαίνει ο Gressel, η βοήθεια που παρέχουν οι δυτικές χώρες στο Κίεβο είναι πολύ μικρή και δεν αλλάζει την τρέχουσα κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
«Η πρωτοβουλία ανήκει ξεκάθαρα στον ρωσικό στρατό.
Πρέπει να θυμόμαστε ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για οποιονδήποτε στρατό, ακόμη και στη Δύση, να αντιμετωπίσει τόσο μεγάλες δυνάμεις.
Είναι απλά τεράστιες» υποστηρίζει ο Gressel αναφέροντας ως τεράστιο πρόβλημα ότι οι δυτικές χώρες δεν είχαν προηγουμένως δημιουργήσει παραγωγή όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης