Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παροξυσμός και τρόμος στη Γερμανία – Έτοιμη να ενεργοποιήσει 900.000 εφέδρους λόγω Ρωσίας

Παροξυσμός και τρόμος στη Γερμανία – Έτοιμη να ενεργοποιήσει 900.000 εφέδρους λόγω Ρωσίας
Στη Γερμανία, οι έφεδροι περιλαμβάνουν όλους τους πρώην αξιωματικούς και στρατιώτες που έχουν υπηρετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα
Σχετικά Άρθρα
Η πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του γερμανικού Κοινοβουλίου, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να ενεργοποιήσουν 900.000 εφέδρους, λόγω της επικίνδυνης κλιμάκωσης μεταξύ ΝΑΤΟ – Ρωσίας όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων DPA.
«Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin εκπαιδεύει τον λαό του για πόλεμο και τον τοποθετεί ενάντια στη Δύση.
Πρέπει, επομένως, να γίνουμε ικανοί να αμυνθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα», δήλωσε η Strack-Zimmermann, μέλος του συγκυβερνώντος Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος ( FDP).
Έτσι κάλεσε τη Bundeswehr, τον γερμανικό στρατό, να «ενεργοποιήσει τους περίπου 900.000 έφεδρους που έχουμε».

Στο χακί το γερμανικό ΑΕΠ

Στη Γερμανία, οι έφεδροι περιλαμβάνουν όλους τους πρώην αξιωματικούς και στρατιώτες που έχουν υπηρετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξαιρουμένων των πρώην Ανατολικογερμανών στρατιωτικών που δεν εντάχθηκαν στην Bundeswehr μετά την επανένωση το 1990.
«Αν μπορούσαμε να στρατολογήσουμε μόνο τους μισούς από αυτούς ως εφέδρους με τη σχετική τεχνογνωσία τους, αυτό θα ήταν ένα απίστευτο πλεονέκτημα», σημείωσε.
Η ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία έφερε μία τεράστια αλλαγή στην αμυντική πολιτική της Γερμανίας, με αποτέλεσμα το Βερολίνο να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius δήλωσε τον Φεβρουάριο η Γερμανία θα εκπληρώσει τον στόχο αμυντικών δαπανών του 2% του ΑΕΠ το 2024.
Είναι η πρώτη φορά από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, που η Γερμανία θα «πιάσει» αυτό το όριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης