Τελευταία Νέα
Διεθνή

UNICEF: Το 90% των παιδιών της Γάζας στερείται τροφής και νερού - Πεθαίνει κόσμος από υποσιτισμό και αφυδάτωση

UNICEF: Το 90% των παιδιών της Γάζας στερείται τροφής και νερού - Πεθαίνει κόσμος από υποσιτισμό και αφυδάτωση
Απελπιστική η κατάσταση στη Λωρίδα 
Σχετικά Άρθρα

Η UNICEF δήλωσε στις 6 Ιουνίου ότι 9 στα 10 παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν να φάνε θρεπτικά συστατικά από αρκετές ομάδες τροφίμων για να εξασφαλίσουν την υγιή ανάπτυξη.
Η οργάνωση ανέφερε ότι πέντε σειρές δεδομένων που συλλέχθηκαν μεταξύ Δεκεμβρίου 2023 και Απριλίου 2024 βρήκαν ότι 9 στα 10 παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία σφυροκοπείται από ισραηλινή επίθεση από τον περασμένο Οκτώβριο, υποφέρουν από σοβαρή επισιτιστική φτώχεια.
Αυτό είναι απόδειξη του φρικτού αντίκτυπου που έχει η σύγκρουση και οι περιορισμοί στην δυνατότητα των οικογενειών να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών σε τρόφιμα.
Το Ισραήλ λέει ότι δεν θέτει κανένα όριο στις ανθρωπιστικές προμήθειες για τους αμάχους στη Γάζα και έχει κατηγορήσει τα Ηνωμένα Έθνη για αργές παραδόσεις, λέγοντας ότι οι επιχειρήσεις του είναι αναποτελεσματικές.
Αλλά με τους θύλακες πείνας να εμφανίζονται στη Γάζα, με μερικά παιδιά να πεθαίνουν από υποσιτισμό και αφυδάτωση, ακόμη και οι πιο ένθερμοι σύμμαχοι του Ισραήλ έχουν αυξήσει την πίεση πάνω του να κάνει περισσότερα για να αφήσει φαγητό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης