Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία «ζεσταίνει» τον τρομερό εκτοξευτή πυραύλων Bastion – Ρίχνει με ορμή υπερηχητικούς Oniks με 2,5 Mach -Δεν καταρρίπτονται

Η Ρωσία «ζεσταίνει» τον τρομερό εκτοξευτή πυραύλων Bastion –   Ρίχνει με ορμή υπερηχητικούς Oniks με 2,5 Mach  -Δεν καταρρίπτονται
Ένας εκτοξευτής πυραύλων Bastion φέρει υπερηχητικούς πυραύλους Oniks με εμβέλεια 300-500 χιλιόμετρα
Τα παράκτια αμυντικά πυραυλικά συστήματα Bastion του Στόλου της Βαλτικής κατέστρεψαν τα πλασματικά πολεμικά πλοία του «εχθρού» κατά τη διάρκεια άσκησης στη δυτικότερη περιοχή της Ρωσίας, το Kaliningrad ανακοίνωσε την Πέμπτη (6/6/2024) το γραφείο Τύπου του Στόλου.
«Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, ομάδες πυραυλικών συστημάτων παράκτιας άμυνας Bastion πραγματοποίησαν ηλεκτρονικές εκτοξεύσεις με αντιπλοϊκούς πυραύλους Oniks εναντίον πλασματικών στόχων στη Βαλτική Θάλασσα, προσομοιώνοντας μια υποθετική ναυτική ομάδα του εχθρού», ανέφερε.
Οι καταγραφείς δεδομένων επιβεβαίωσαν την καταστροφή των καθορισμένων στόχων, ανέφερε ο Στόλος.
Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, κινητοί εκτοξευτές πυραύλων Bastion αναπτύχθηκαν στην καθορισμένη περιοχή με εξοπλισμένες θέσεις μετά από πορεία πολλών χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με τις οδηγίες που ελήφθησαν, τα πληρώματα πυραύλων άλλαξαν κρυφά τις θέσεις βολής τους αφού πραγματοποίησαν ηλεκτρονικές εκτοξεύσεις εναντίον πολεμικών πλοίων του προσομοιωμένου εχθρού, διευκρίνισε.

Με εμβέλεια τα 500 χιλιόμετρα 


Κατά την ολοκλήρωση των εκτοξεύσεων πυραύλων, τα πληρώματα του πυραυλικού συστήματος Bastion εξασκήθηκαν επίσης στην κάλυψη του εξοπλισμού και την λήψης μέτρων κατά σαμποτέρ στα σημεία της αποστολής τους.
Στις ασκήσεις συμμετείχαν περίπου 50 άτομα προσωπικό, ανέφερε.
Οι ομάδες μάχης των παράκτιων πυραυλικών συστημάτων Bastion του Στόλου της Βαλτικής βρίσκονται σε συνεχή πολεμική επιφυλακή για την προστασία και την υπεράσπιση της περιφερειακής ακτογραμμής και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Ρωσίας στην περιοχή του Kaliningrad ανέφερε το γραφείο Τύπου.
Το Bastion είναι ένα παράκτιο αμυντικό σύστημα πυραύλων που έχει σχεδιαστεί για να χτυπά εχθρικά πλοία επιφανείας διαφόρων κατηγοριών και τύπων που αποτελούν μέρος αμφίβιων δυνάμεων επίθεσης, νηοπομπών, επιφανειακής δράσης.
Ένας εκτοξευτής πυραύλων Bastion φέρει υπερηχητικούς πυραύλους Oniks με εμβέλεια 300-500 χιλιόμετρα.
Το διάστημα εκκίνησης είναι 2,5 δευτερόλεπτα.
Ένας πύραυλος Oniks πετά με 2,5 φορές την ταχύτητα του ήχου.

481248 19.08.1997 Противокорабельная крылатая ракета "Яхонт". III Международный авиакосмический салон в городе Жуковском. Владимир Федоренко/РИА Новости

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης