Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα - ΕΕ: Απαραίτητη η διμερής συνεργασία στη βιομηχανική παραγωγή για το κλίμα

tags :
Κίνα - ΕΕ: Απαραίτητη η διμερής συνεργασία στη βιομηχανική παραγωγή για το κλίμα
Η Muller ενθαρρύνει τις δύο πλευρές να συνεχίσουν να είναι συνεργάτες καθοριστικής σημασίας στην επίτευξη των στόχων για το κλίμα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποφύγει τις εμπορικές τριβές με την Κίνα, ενώ είναι απαραίτητο για τις δύο πλευρές να επιδιώξουν τη σύγκλιση σε μία νέα ενεργειακή συνεργασία, σύμφωνα με κύκλους της γερμανικής βιομηχανίας, αλλά κι αναλυτές που επικαλούνται τις επενδυτικές ευκαιρίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων της αγοράς, αλλά και τους στόχους για το κλίμα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η συνεργασία μεταξύ της Κίνας και της Γερμανίας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας για τον πράσινο μετασχηματισμό και την έξυπνη συνδεσιμότητα είναι αποφασιστικής σημασίας, δήλωσε η Hildegard Muller, πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης για την Αυτοκινητοβιομηχανία.
Η Muller ενθαρρύνει τις δύο πλευρές να συνεχίσουν να είναι συνεργάτες καθοριστικής σημασίας στην επίτευξη των στόχων για το κλίμα.
“ Πιστεύω ότι οι δύο αγορές θα πρέπει να διασυνδέονται στενά”, πρόσθεσε η ίδια, τονίζοντας ότι οι κινεζικές εταιρίες είναι ευπρόσδεκτες στη Γερμανία.
Αναφορικά με τη γερμανική πλευρά, οι αυτοκινητοβιομηχανίες της, ενδιαφέρονται όχι μόνο για εξαγωγές, αλλά και για την παραγωγή οχημάτων στην Κίνα, σύμφωνα με την Muller.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης