Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street: Μεικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις - «Ράλι» 15% στη μετοχή της Adobe

Wall Street: Μεικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις - «Ράλι» 15% στη μετοχή της Adobe
Οι επενδυτές περιμένουν να «ξεθολώσει» το τοπίο της νομισματικής πολιτικής
(upd) Με μεικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση -στο ίδιο κλίμα με την υπόλοιπη εβδομάδα- οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές περιμένουν πιο ξεκάθαρα μηνύματα από τη Federal Reserve για το «μονοπάτι» της νομισματικής πολιτικής μέσα στο 2024. 
Την Τετάρτη 12/6 που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο εύρος 5,25% με 5,50%, «υποσχέθηκε» μία μείωση επιτοκίων εντός του τρέχοντος έτους, ωστόσο ακόμη και αυτή η πρόβλεψη κρίνεται αμφίβολη διότι ο πληθρωισμός της αμερικανικής οικονομίας παραμένει υψηλός.
Η Wall Street άνοιξε με πτώση η οποία έφθασε το -0,8% στους Dow Jones και S&P 500 και, αργότερα, ο Nasdaq εισήλθε σε οριακά θετικό έδαφος.
Εν τέλει, ο δείκτης των blue chips έκλεισε στο -0,15%, ο δείκτης-βαρόμετρο υποχώρησε 0,01%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,15%.
Σε ό,τι αφορά στα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα 14/6, θετικά στη Wall «συνείσφεραν» οι τιμές εισαγωγών που κατέγραψαν πτώση 0,4% σε μηνιαία σύγκριση τον Μάιο 2024, η πρώτη από τον Δεκέμβριο 2023, αποτελώντας μία ακόμα έκθεση που έρχεται να προστεθεί στα πρόσφατα στοιχεία πως ο πληθωρισμός δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Οι χαμηλότερες τιμές της βενζίνης έπαιξαν μεγάλο ρόλο, αλλά αν εξαιρεθεί η ενέργεια, οι τιμές εισαγωγής εξακολουθούν να μειώνονται κατά 0,3%. Το κόστος των εισαγωγών αυξήθηκε τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους μετά από μια μακρά περίοδο πτώσης, συμβάλλοντας σε μια μικρή άνοδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, σε αντίθετο κλίμα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Ιούνιο 2024, εξαιτίας των ανησυχιών για τον πληθωρισμό. Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Michigan, υποχώρησε στις 65,6 μονάδες από 69,1 τον Μάιο. Μάλιστα, οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο στις 72 μονάδες. Η επίδοση είναι η χειρότερη ων τελευταίων 7 ετών.
Σε ό,τι αφορά στις επιμέρους μετοχές, η Adobe κατέγραψε «ράλι» 14,5% μετά τα αποτελέσματα - ρεκόρ για το β' οικονομικό τρίμηνο, «κουβαλώντας» τον δείκτη S&P, ενώ οι μεταβολές στις υπόλοιπες εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης, ήταν ελάχιστες.
Το κλείσιμο των δεικτών της Wall Street: 
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-06-14_231107.png

Οι μεγάλοι χαμένοι και κερδισμένοι σε Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq (με τη σειρά):
1_74.png
2_62.png
3_41.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης