Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μέχρι τέλους» το μήνυμα Lavrov: Ο πόλεμος θα σταματήσει όταν η Ουκρανία εκπληρώσει τους όρους του Putin

«Μέχρι τέλους» το μήνυμα Lavrov: Ο πόλεμος θα σταματήσει όταν η Ουκρανία εκπληρώσει τους όρους του Putin
«Είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα μόνο υπό τους όρους που έθεσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin» ξεκαθαρίζει ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Οι εχθροπραξίες θα σταματήσουν μόλις το Κίεβο εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που πρότεινε ο πρόεδρος Vladimir Putin, διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
«Δεν πρόκειται να διαβάσω τα φύλλα τσαγιού [σσ να προβλέψω το μέλλον], αλλά νομίζω ότι εσείς οι ίδιοι   θα πείτε τώρα,
"Τι θα γινόταν αν..."» τόνισε με νόημα σε δημοσιογράφους όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα πιθανά επόμενα βήματα της Δύσης από τους συντάκτες.
Επισημαίνεται ότι είχε προηγηθεί η εκτενής παρουσίαση των ρωσικών όρων για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, από τον πρόεδρο Putin.
Ερωτηθείς για το κατά πόσο η Ρωσία θα μπορούσε να πιστέψει να εξαπατηθεί, ο Ρώσος ΥΠΕΞ απάντησε χωρίς αυταπάτες: «Φυσικά, δεν μπορούμε. Γι' αυτό [η πρότασή μας] διατυπώθηκε όπως διατυπώθηκε. Είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα μόνο υπό τους όρους που έθεσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin και μόνο όταν καταλάβουμε ότι αυτοί οι όροι εφαρμόζονται. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, όπως το έθεσε, θα σταματήσουμε τις εχθροπραξίες».
Υπενυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε σε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πρέπει να αποσυρθούν από τις Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και του Luhansk, καθώς και τις Περιφέρειες Kherson και Zaporizhia.
Εξήγησε, δε, ότι μόλις το Κίεβο δηλώσει ότι είναι έτοιμο να το κάνει και αρχίσει πραγματικά να αποσύρει τα στρατεύματά του από αυτές τις περιοχές και μόλις αποκηρύξει επίσημα τα σχέδιά της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, η Ρωσία «θα διατάξει αμέσως κατάπαυση του πυρός και θα αγκαλιάσει τις όποιες συνομιλίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης