Τελευταία Νέα
Διεθνή

Konstantin Bondarenko (Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας): Η Ουκρανία δεν είναι ανεξάρτητη για να δεχθεί το σχέδιο Putin

Konstantin Bondarenko (Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας): Η Ουκρανία δεν είναι ανεξάρτητη για να δεχθεί το σχέδιο Putin
"Υπάρχουν δύο λόγοι για την απόρριψη των ειρηνευτικών πρωτοβουλιών της Ρωσίας", σύμφωνα με τον Bondarenko
Ο Vladimir Zelensky, όπως και η Ουκρανία στο σύνολό της, δεν έχουν την ανεξαρτησία να αποδεχθούν την πρόταση του Ρώσου ηγέτη Putin για επίλυση της σύγκρουσης, δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας του Κιέβου Konstantin Bondarenko.
«Υπάρχουν δύο λόγοι για την απόρριψη των ειρηνευτικών πρωτοβουλιών της Ρωσίας.
Ο πρώτος είναι τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά του Zelensky.
Ο δεύτερος λόγος είναι η έλλειψη ανεξαρτησίας του Zelensky και της Ουκρανίας σε αυτόν τον πόλεμο», σημείωσε ο Konstantin Bondarenko.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό πολιτικό επιστήμονα, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου δεν είναι εξουσιοδοτημένος να συνάψει ειρηνευτικές συμφωνίες με τη Ρωσία.
Η σύγκρουση στην Ανατολική Ευρώπη «δεν είναι δικός του πόλεμος», πιστεύει ο Konstantin Bondarenko… είναι πόλεμος που διεξάγει η δύση κατά της Ρωσίας.
Σε συνάντηση με την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Putin είπε ότι για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, η Ουκρανία πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της από ολόκληρη την επικράτεια των νέων περιοχών της Ρωσίας - τις περιφέρειες Donetsk, Luhansk, Kherson και Zaporozhye.
Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους σημείωσε ότι οι εχθροπραξίες θα σταματήσουν αμέσως αφού το Κίεβο συμφωνήσει σε αυτόν τον όρο.
Επίσης, σύμφωνα με τον Putin η Ουκρανία πρέπει να εγκαταλείψει επίσημα τα σχέδια για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Η Ρωσία χρειάζεται ένα ουδέτερο, αδέσμευτο, απαλλαγμένο από πυρηνικά καθεστώς για την Ουκρανία για μια ειρηνική διευθέτηση.
Ο Zelensky απέρριψε αυτή την πρόταση, χαρακτηρίζοντάς την «τελεσίγραφο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης