Τελευταία Νέα
Διεθνή

UKMTO: Εκκένωση φλεγόμενου πλοίου στα ανατολικά του Aden μετά από επίθεση των Houthi

tags :
UKMTO: Εκκένωση φλεγόμενου πλοίου στα ανατολικά του Aden μετά από επίθεση των Houthi
Η εκστρατεία των Houthi στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας έχει διαταράξει την παγκόσμια ναυτιλία, προκαλώντας καθυστερήσεις και κόστος στις αλυσίδες εφοδιασμού
Η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφαλείας (UKMTO) ανακοίνωσε το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 ότι το πλήρωμα ενός φορτηγού πλοίου με σημαία Παλάου εκκενώθηκε και το πλοίο έπιασε φωτιά και βυθίστηκε, αναφερόμενος σε ένα περιστατικό που συνέβη 98 ναυτικά μίλια ανατολικά του Adenτης Υεμένης στις 13 Ιουνίου.
Πυραύλοι που εκτοξεύθηκαν από τους μαχητές Houthi της Υεμένης έπληξαν το Verbena στον Κόλπο του Άντεν την Πέμπτη, προκαλώντας πυρκαγιά και τραυματίζοντας σοβαρά ένα από τα μέλη του πληρώματός του, ανέφερε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ.
Οι συμμαχικοί με το Ιράν Houthi έχουν εξαπολύσει δεκάδες επιθέσεις κατά της διεθνούς ναυτιλίας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας από τον Νοέμβριο σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas.
Η εκστρατεία των Houthi στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας έχει διαταράξει την παγκόσμια ναυτιλία, προκαλώντας καθυστερήσεις και κόστος στις αλυσίδες εφοδιασμού.
Οι μαχητές έχουν βυθίσει ένα πλοίο, έχουν καταλάβει ένα άλλο πλοίο και έχουν σκοτώσει τρεις ναυτικούς σε ξεχωριστές επιθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης