Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ουγγαρία πρόθυμη να αναλάβει το ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης

H Ουγγαρία πρόθυμη να αναλάβει το ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης
Η Βουδαπέστη είναι έτοιμη να μεταφέρει μηνύματα στη Μόσχα για την εκτόνωση των εντάσεων, δήλωσε ο κορυφαίος Ούγγρος διπλωμάτης
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto ανέδειξε την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 το ρόλο της χώρας του ως μεσολαβητή μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μιλώντας σε διάσκεψη της Ουκρανίας στην Ελβετία, ο Szijjarto είπε ότι ως πιθανώς η τελευταία χώρα της ΕΕ με ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τη Ρωσία, η Ουγγαρία βρίσκεται σε καλή θέση για να διευκολύνει τον διάλογο.
Αυτό που χρειάζεται είναι να αποτραπούν οι χωρισμοί των οικογενειών και να προστατευθούν οι νέοι, δεδομένου του μεγάλου ουγγρικού πληθυσμού - τουλάχιστον 150.000 - στη δυτική Ουκρανία.
Η Βουδαπέστη είναι έτοιμη να μεταφέρει μηνύματα στη Μόσχα για την εκτόνωση των εντάσεων, πρόσθεσε ο κορυφαίος Ούγγρος διπλωμάτης.
Η Ελβετία φιλοξενεί μια διάσκεψη υψηλού επιπέδου για την Ουκρανία στο θέρετρο Buergenstock έξω από τη Λουκέρνη από τις 15 έως τις 16 Ιουνίου.
Περίπου 92 χώρες και 55 αρχηγοί κρατών έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους, καθώς και οκτώ οργανισμοί, μεταξύ των οποίων η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τα Ηνωμένα Έθνη.
Η Ρωσία δεν έχει λάβει πρόσκληση, αλλά ακόμη κι αν είχε, δεν θα συμμετείχε στη διάσκεψη, δήλωσε στο Sputnik τον Απρίλιο ο Vladimir Khokhlov, εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στη Βέρνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης