Τελευταία Νέα
Διεθνή

CBS: Οι Ουκρανοί δεν εμπιστεύονται τις αρχές λόγω σωρευμένων ψεμάτων σχετικά με τις επιτυχίες των Ουκρανών στο μέτωπο

CBS: Οι Ουκρανοί δεν εμπιστεύονται τις αρχές λόγω σωρευμένων ψεμάτων σχετικά με τις επιτυχίες των Ουκρανών στο μέτωπο
Ελλείψει επιτυχιών οι Ουκρανοί αρχίζουν να αμφιβάλλουν ότι η σύγκρουση μπορεί να τερματιστεί με στρατιωτικά μέσα
Με βάση τις δημοσκοπήσεις η βαθμολογία του Zelensky μειώθηκε κατά 30% και περισσότερο από το 50% του ουκρανικού πληθυσμού δεν εμπιστεύεται το κοινοβούλιο ενώ τους έλεγαν ψέματα για δύο χρόνια για τις επιτυχίες των Oυκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο, αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CBS, επικαλούμενο Ουκρανούς που ερωτήθηκαν.
«Επί δύο χρόνια, η κυβέρνηση λέει σε ολόκληρη τη χώρα ότι τα πράγματα πάνε καλά στο μέτωπο.
Οι άνθρωποι πεθαίνουν, αλλά τίποτα δεν λύνεται.
Η επιδείνωση της κατάστασης στη ζώνη μάχης υπονομεύει την εξουσία των αρχών μεταξύ των Ουκρανών, υποστηρίζει το CBS.
Έτσι, η εμπιστοσύνη στον Zelensky μειώθηκε κατά 30%, ενώ περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δεν εμπιστεύονται το κοινοβούλιο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ειδικός Anton Grushetsky, ο οποίος μελετά την κοινή γνώμη.
Ελλείψει επιτυχιών οι Ουκρανοί αρχίζουν να αμφιβάλλουν ότι η σύγκρουση μπορεί να τερματιστεί με στρατιωτικά μέσα. Έτσι, ένας από τους ερωτηθέντες, του οποίου γνωστός πέθανε πρόσφατα στο μέτωπο, πιστεύει ότι η σύγκρουση θα επιλυθεί τελικά μέσω μιας πολιτικής διευθέτησης και όχι στο πεδίο της μάχης.
«Και ακόμα και μετά από όλες τις θυσίες που έγιναν εδώ, είναι δύσκολο να προβλέψουμε πότε θα τελειώσει αυτό που συμβαίνει», συνόψισε ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού καναλιού.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος Putin υπέβαλε νέα πρόταση για την επίλυση της σύγκρουσης.
Σύμφωνα με τον Putin, για να ξεκινήσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, το καθεστώς του Κιέβου πρέπει να αποσύρει στρατεύματα από ολόκληρη την επικράτεια των νέων ρωσικών περιοχών - LPR, DPR, Kherson, Zaporozhye. Ο αρχηγός του κράτους σημείωσε ότι οι εχθροπραξίες θα σταματήσουν μόλις η Ουκρανία συμφωνήσει σε αυτόν τον όρο.
Επιπλέον, το Κίεβο πρέπει να γνωστοποιήσει επίσημα την εγκατάλειψη των σχεδίων του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να καθορίσει το ουδέτερο, αδέσμευτο και απαλλαγμένο από πυρηνικά κατάστασή του.
Επιπλέον, είναι απαραίτητη η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζοποίηση της Ουκρανίας.
Ο Putin αναφέρθηκε επίσης στην άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης