Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σπουδαία νέα: Κλινικές δοκιμές εμβολίου που καταπολεμά καρκίνους σε πνεύμονα, πάγκρεας, νεφρούς, δέρμα, ξεκινά το ρωσικό κέντρο Gamaleya

Σπουδαία νέα: Κλινικές δοκιμές εμβολίου που καταπολεμά καρκίνους σε πνεύμονα, πάγκρεας, νεφρούς, δέρμα, ξεκινά το ρωσικό κέντρο Gamaleya
Αναπτύσσεται η τεχνολογία για να δημιουργήσει τέτοια φάρμακα που θα επιτρέψουν την εγγυημένη καταστροφή και των όγκων και των μεταστάσεων και την παράταση ζωής των ασθενών
Σπουδαίο νέο στη μάχη κατά του καρκίνου θεωρείται η έναρξη των κλινικών δοκιμών ενός εμβολίου που καταπολεμά καρκίνους σε πνεύμονα, πάγκρεας, νεφρούς και δέρμα, που ξεκινά το ρωσικό κέντρο Gamaleya.
Οι κλινικές δοκιμές του αντικαρκινικού εμβολίου σε ασθενείς με καρκίνο έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν έως τα μέσα του 2025, όπως δήλωσε στο Sputnik ο Alexander Gintsburg, διευθυντής του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya με έδρα τη Μόσχα.
«Πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους θα ξεκινήσουμε τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου με τη συμμετοχή ασθενών με καρκίνο», δήλωσε ο Gintsburg.


Σημείωσε ότι τώρα το εμβόλιο δοκιμάζεται σε προκλινικές μελέτες σε ποντίκια και αναπτύσσεται η τεχνολογία για να παρατείνει όχι απλώς τη ζωή των ζώων με μελάνωμα κατά 2-3 φορές, αλλά και να δημιουργήσει τέτοια φάρμακα που θα επιτρέψουν την εγγυημένη καταστροφή και των όγκων και των μεταστάσεων.
Σύμφωνα με τον Gintsburg, όταν καταστεί δυνατή η τεχνολογία, το εμβόλιο θα βοηθήσει ασθενείς με μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα, καρκίνο του παγκρέατος, ορισμένους τύπους καρκίνου των νεφρών, μελανώματα.
Επιπλέον, σε αυτές τις ασθένειες οι μεταστάσεις εμφανίζονται σε πρώιμα στάδια, επομένως αυτό το εμβόλιο θα είναι πολύ σημαντικό για αυτούς τους ασθενείς, εξήγησε ο ειδικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης