Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ώρα για απόσυρση» λένε στον Biden οι Αμερικανοί - Η συντριπτική πλειοψηφία τον θεωρεί πολύ μεγάλο για να κυβερνήσει ξανά

«Ώρα για απόσυρση» λένε στον Biden οι Αμερικανοί - Η συντριπτική πλειοψηφία τον θεωρεί πολύ μεγάλο για να κυβερνήσει ξανά
Tο 45% των Αμερικανών εκτιμά ότι ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ «αδυνατεί πλήρως» να εκτελέσει καθόλου τα καθήκοντά του
Σχεδόν το 70% των Αμερικανών εκτιμάει ότι ο 81χρονος Joe Biden είναι πολύ μεγάλος για να παραμείνει στην προεδρία της χώρας, σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση, που διενεργήθηκε από τους New York Times και το Siena College.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 69% των ερωτηθέντων συμφωνεί πλήρως ότι η ηλικία του Biden δεν του επιτρέπει να είναι αποτελεσματικός ηγέτης.
Παράλληλα, το 45% των Αμερικανών δήλωσε ότι η ηλικία του είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και ότι ο Biden «αδυνατεί πλήρως» να εκτελέσει τα καθήκοντά του.
Η δημοσκόπηση αποκάλυψε επίσης ότι, αν οι εκλογές γίνονταν αυτή τη στιγμή, το 48% των ψηφοφόρων θα ψήφιζε τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Donald Trump ενώ μόνο το 42% θα στήριζε τον Biden.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 20-25 Ιουνίου και κάλυψε 1.225 με περιθώριο σφάλματος 3%.
Υπενθυμίζεται ότι οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου.
Ο Trump έχει ήδη εξασφαλίσει αρκετές εκλεκτορικές ψήφους για να προταθεί ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων.
Ο σημερινός πρόεδρος Joe Biden κλείδωσε επίσης την υποψηφιότητά του μέσα από τις ανάλογες διαδικασίες του Δημοκρατικού Κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης