Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky θέλει τερματισμό του πολέμου πριν τα τέλη του 2024 - Η Ουκρανία ετοιμάζει ολοκληρωμένο σχέδιο

Ο Zelensky θέλει τερματισμό του πολέμου πριν τα τέλη του 2024 - Η Ουκρανία ετοιμάζει ολοκληρωμένο σχέδιο
Και στις 27 Ιουνίου, ο Zelensky μίλησε επίσης για την ανάγκη να τερματιστεί η σύγκρουση με τη Ρωσία το συντομότερο δυνατό

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι προετοιμάζει ένα «ολοκληρωμένο σχέδιο» για τον τερματισμό της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι περισσότερες χώρες θα υποστηρίξουν το σχέδιο.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με την πρόεδρο της Σλοβενίας Natasha Pirc-Musar, ο Zelensky είπε ότι υπάρχουν τρία σχέδια που αναπτύσσονται μετά τη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη στην Ελβετία.
Τα σχέδια σχετίζονται με θέματα ενέργειας, επισιτιστικής ασφάλειας και ανταλλαγών αιχμαλώτων πολέμου.
«Είμαι βέβαιος ότι θα επιλύσουμε αυτά τα ζητήματα.
Τουλάχιστον θα ετοιμάσουμε ένα λεπτομερές σχέδιο. Θα είναι έτοιμο σύντομα.
Θα εργαστούμε επίσης για όλα τα άλλα σημεία της "φόρμουλας ειρήνης" και θα ετοιμάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα παρουσιαστεί στους εταίρους μας προς εξέταση.
Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να δείξουμε ένα σχέδιο τερματισμού του πολέμου που θα υποστηρίξουν οι περισσότερες χώρες του κόσμου.
Αυτός είναι ο διπλωματικός δρόμος στον οποίο εργαζόμαστε.
Εξάλλου, όπως είπα ήδη, δεν εξαρτώνται όλα από εμάς», είπε ο Zelensky.

Δυνατοί στο πεδίο της μάχης

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι η παραγωγή drones, εξοπλισμού ηλεκτρονικού πολέμου και πυροβολικού αυξάνεται στην Ουκρανία, «γιατί πρέπει να είμαστε δυνατοί στο πεδίο της μάχης».
«Αυτό δεν είναι επειδή κάποιος θέλει να πολεμήσει. Δεν το θέλαμε αυτό από την αρχή. Και τώρα κανείς δεν το θέλει. Θέλουμε απλώς ειρήνη.
Αλλά πρέπει να είμαστε δυνατοί, και γι' αυτό αναπτύσσουμε την παραγωγή μας για να είμαστε.
Η Ρωσία δεν καταλαβαίνει τίποτα παρά μόνο τη δύναμη, αλλά μόνο εκείνους που είναι ισχυροί, δηλαδή, είναι δύο παράλληλα πράγματα — να είναι δυνατή στο πεδίο της μάχης και να αναπτύσσει ένα σχέδιο, ένα σαφές σχέδιο. Και θα είναι έτοιμο φέτος», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Στις 27 Ιουνίου, ο Zelensky μίλησε επίσης για την ανάγκη να τερματιστεί η σύγκρουση με τη Ρωσία το συντομότερο δυνατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης