Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα σε ΝΑΤΟ: Μην αποποιείστε τις ευθύνες σας – Κοιτάξτε τι κάνετε σε Ουκρανία, Ευρώπη

Κίνα σε ΝΑΤΟ: Μην αποποιείστε τις ευθύνες σας – Κοιτάξτε τι κάνετε σε Ουκρανία, Ευρώπη
Το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να δυσφημεί την εξωτερική και εσωτερική πολιτική της Κίνας λέει το κινέζικο ΥΠΕΞ
Να σταματήσει να αποποιείται τις ευθύνες του και να τις επιρρίπτει σε τρίτους καλεί το ΝΑΤΟ η Κίνα, η οποία καλεί τη Συμμαχία να αναλογιστεί τι κάνει στην Ουκρανία και στην Ευρώπη.
«Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αναλογιστεί τις βαθύτερες αιτίες της ουκρανικής κρίσης και το τι έχει κάνει η Συμμαχία για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, αντί να αποφεύγει την ευθύνη για τις συγκρούσεις μεταθέτοντας την σε άλλα μέρη», τόνισε ο Mao Ning, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.
«Στην πραγματικότητα, το ΝΑΤΟ συνεχίζει να αμφισβητεί την Κίνα, εξακολουθεί να παρεμβαίνει στις εσωτερικές της υποθέσεις, να στρεβλώνει και να δυσφημεί την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της Κίνας, καθώς και να αμφισβητεί σοβαρά τα συμφέροντά της» είπε ο Ning, επισημαίνοντας τη διαφωνία της Κίνας με την πολιτική του ΝΑΤΟ σχετικά με τα «ιδεολογικά ζητήματα που χρησιμοποιούνται για την πρόκληση συγκρούσεων, αντιπαραθέσεων και κλιμάκωσης της έντασης».
Η τοποθέτηση αυτή του κινεζικού ΥΠΕΞ έρχεται ως απάντηση στις δηλώσεις Stolteberg, ο οποίος υποστήριξε πως το ΝΑΤΟ δεν θεωρεί αντίπαλο του την Κίνα, η οποία – όπως είπε – αμφισβητεί τις αξίες, τα συμφέροντα και την ασφάλεια του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης