Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την Πέμπτη η απόφαση για την καθαίρεση Μπελέρη – Έρχονται νέες εκλογές στη Χειμάρρα μέσα στον Αύγουστο

Την Πέμπτη η απόφαση για την καθαίρεση Μπελέρη – Έρχονται νέες εκλογές στη Χειμάρρα μέσα στον Αύγουστο
Μετά την καθαίρεση Μπελέρη, έρχονται εκλογές για το Δήμο Χειμάρρας 
Σχετικά Άρθρα

Την Πέμπτη, ο Επίτροπος Εκλογών, Ilirjan Celibashi, θα αποφασίσει για την καθαίρεση του Φρέντι Μπελέρη από τη θέση του εκλεγμένου δημάρχου της  Χειμάρρας.
Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (ΚΕΕ) κινητοποιήθηκε από τον πρόεδρο της FRESSH (Αλβανικό Ευρωσοσιαλιστικό Φόρουμ Νεολαίας) στη Χειμάρρα, Eugen Likaj, ο οποίος, μετά την καταδίκη του Μπελέρη στο Εφετείο, ζητά από τον Celibashi να εφαρμόσει τον νόμο περί αποποινικοποίησης και να κηρύξει τη λήξη της θητείας του.
Εάν ο Celibashi αποφασίσει ότι ο Μπελέρης δεν μπορεί πλέον να ασκεί τα καθήκοντά του ως δήμαρχος της Χειμάρρας, τότε η απόφαση θα γνωστοποιηθεί στον πρωθυπουργό Rama και τον πρόεδρο Begaj.
Σύμφωνα με τον Εκλογικό Κώδικα, μέσα σε δύο ημέρες, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να ορίσει την ημερομηνία για τις νέες εκλογές στον Δήμο Χειμάρρας.
Ο Κώδικας επίσης προβλέπει ότι οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν όχι νωρίτερα από 30 ημέρες και όχι αργότερα από 45 ημέρες από την ημερομηνία γνωστοποίησης της διακοπής της θητείας.
Σε αυτήν την περίπτωση, οι εκλογές για τον νέο δήμαρχο της Χειμάρρας θα πραγματοποιηθούν μέσα στην περίοδο από τις 4 Αυγούστου έως τις 18 Αυγούστου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης