Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές Βρετανία - Ανατρεπτικές καραμπόλες: Shapps, Mordaunt, Truss μεταξύ όσων χάνουν τις έδρες τους, Sunak, Hunt τις διατηρούν

Εκλογές Βρετανία - Ανατρεπτικές καραμπόλες: Shapps, Mordaunt, Truss μεταξύ όσων χάνουν τις έδρες τους, Sunak, Hunt τις διατηρούν
O Βρετανός υπουργός Οικονομικών Jeremy Hunt διατηρεί τελικά την κοινοβουλευτική έδρα του στη νότια Αγγλία, αποκρούοντας μία δυναμική πρόκληση από το μικρότερο Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα.
Ο βρετανός υπουργός Άμυνας Grant Shapps έχασε τη βουλευτική του έδρα και έγινε - μέχρι στιγμής - το πλέον υψηλόβαθμο μέλος του υπουργικού συμβουλίου του Rishi Sunak που μένει εκτός κοινοβουλίου, σε μια εκλογική βραδιά που εξελίσσεται σε ιστορικό θρίαμβο για τους Εργατικούς.
Ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας ηττήθηκε στην εκλογική περιφέρεια Γουέλιν Χάτφιλντ της νότιας Αγγλίας από τον υποψήφιο του Εργατικού Κόμματος, Άντριου Λιούιν, ο οποίος με 19.877 ψήφους κερδίζει την έδρα.
Ο 55χρονος Grant Shapps, που έλαβε 16.078 ψήφους, υποστήριξε την Ουκρανία από τότε που επιλέχθηκε να αντικαταστήσει τον Ben Wallace στο υπουργείο Άμυνας πριν από σχεδόν δύο χρόνια, ταξιδεύοντας μάλιστα στο Κίεβο έναν μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Πιστός υποστηρικτής του πρωθυπουργού Rishi Sunak, είχε αναλάβει διάφορους ρόλους στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ διετέλεσε επίσης υπουργός Εσωτερικών της Liz Truss για έξι ημέρες.

Η πρώην πρωθυπουργός Lizz Truss έχασε στο Νοτιοδυτικό Νόρφολκ από τον υποψήφιο των Εργατικών, Terry Jeremy.
Eπίσης, η  Penny Mordaunt η οποία διετέλεσε επικεφαλής της Βουλής και κάποτε θεωρούνταν μία πιθανή διεκδικήτρια της ηγεσίας του Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία, έχασε την έδρα της στο Κοινοβούλιο, από έναν υποψήφιο του Εργατικού Κόμματος, σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα, νωρίς σήμερα το πρωί.
Μιλώντας κατά την καταμέτρηση για την έδρα της στο Πόρτσμουθ, δήλωσε: «Η Δημοκρατία δεν κάνει ποτέ λάθος».

Η υπουργός Παιδείας Jilian Keegan, ο υπουργός Δικαιοσύνης Alex Hulk, η υπουργός Πολιτισμού Loucy Frazer και ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τις υποθέσεις βετεράνων Johny Mercer έχασαν επίσης τις έδρες τους.
Ο εξέχων Brexiteer Jacob Reese-Mogue δεν είναι πλέον βουλευτής του North East Somerset.
Σε δήλωσή του στο BBC σχολίασε ότι «δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν άλλον εκτός από τον εαυτό μου».
Ο σερ Robert Backland, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, δήλωσε ότι το κόμμα του αντιμετωπίζει «εκλογικό Αρμαγεδδώνα», κατηγορώντας άλλους στο κόμμα του για την πρόκληση ρήξεων.
Πριν από λίγο καιρό, ο ηγέτης των Συντηρητικών της Σκωτίας Douglas Ross έχασε την έδρα στο North and Moray East από το SNP.

Jeremy Hunt και Rishi Sunak διατηρούν τις έδρες τους

O Βρετανός υπουργός Οικονομικών Jeremy Hunt διατηρεί τελικά την κοινοβουλευτική έδρα του στη νότια Αγγλία, αποκρούοντας μία δυναμική πρόκληση από το μικρότερο Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα.
Ο Hunt, ένας συντηρητικός βουλευτής που υπηρέτησε επίσης, ως υπουργός Υγείας και υπουργός Εξωτερικών στη διάρκεια των 11 ετών που βρέθηκε στον πυρήνα της κυβέρνησης, βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της νύχτας των εκλογικών αποτελεσμάτων, καθώς οι Συντηρητικοί έχασαν έδρες σε ολόκληρη τη χώρα.
Όπως έχει πει, «οι άνθρωποι δεν ψηφίζουν διχασμένα κόμματα».
Την ώρα που ο ένας μετά τον άλλον οι Τόρις χάνουν τις έδρες τους, ο Rishi Sunak κέρδισε τη δική του στη Βόρεια Αγγλία, όπως και ο υπουργός Οικονομικών, Jeremy Hunt, που διατήρησε την κοινοβουλευτική έδρα του στη Νότια Αγγλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης