Τελευταία Νέα
Διεθνή

Woke παράνοια στην Ελβετία: Γονείς έχασαν την επιμέλεια της ανήλικης κόρης τους επειδή της αρνήθηκαν αλλαγή φύλου στα… 13 της

Woke παράνοια στην Ελβετία: Γονείς έχασαν την επιμέλεια της ανήλικης κόρης τους επειδή της αρνήθηκαν αλλαγή φύλου στα… 13 της

Ο αγώνας των γονέων ενάντια στο σχολείο, στο δικαστήριο και στους γιατρούς

Σχετικά Άρθρα
Στην Ελβετία, οι αρχές αφαίρεσαν την ανήλικη κόρη από μια οικογένεια επειδή οι γονείς δεν επέτρεψαν στο παιδί τους να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου.
Η 16χρονη πλέον ζει σε ένα νεανικό σπίτι χωρισμένη από την οικογένειά της για περισσότερο από ένα χρόνο, αναφέρει η οργάνωση ADF International, η οποία εκπροσωπεί νόμιμα τους γονείς.
Ως εκ τούτου, η νεαρή είπε στους γονείς της πριν από τρία χρόνια «στο πλαίσιο των υπαρχουσών ψυχολογικών δυσκολιών κατά την περίοδο του κορωνοϊού» ότι η «ταυτότητα φύλου» της ήταν διαφορετική από τη… βιολογική.
Το κορίτσι ήταν τότε 13 ετών.
Οι γονείς, «που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους για λόγους ασφαλείας και για να προστατεύσουν τα παιδιά τους», πήγαν σε κρατικό νοσοκομείο.
Εκεί, σε ένα ραντεβού μισής ώρας, διαγνώστηκε ότι η 13χρονη έπασχε από δυσφορία φύλου και έπρεπε να πάρει αναστολείς ανάπτυξης της εφηβείας, με ειδική αγωγή.
Οι γονείς απέρριψαν αυτή τη μέθοδο θεραπείας και αντ' αυτού αναζήτησαν ψυχοθεραπευτική θεραπεία για την κόρη τους.

Το σχολείο γείωσε τους γονείς

Ωστόσο, το σχολείο της φέρεται να αντιμετώπισε τη 13χρονη ως αγόρι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και της έδωσε νέο όνομα.
Μάλιστα οι καθηγητές την προσφωνούσαν ως… αγόρι.
Σύμφωνα με το ADF, το σχολείο πραγματοποίησε μια «κοινωνική μετάβαση ενάντια στις ρητές επιθυμίες των γονέων».
Μια «κοινωνική μετάβαση» είναι μέρος μιας «θετικής» θεραπευτικής προσέγγισης για τη δυσφορία του φύλου.
Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ο πρόδρομος σωματικών και μη αναστρέψιμων βημάτων όπως η λήψη αναστολέων της εφηβείας και ορμονών ή χειρουργικές επεμβάσεις.

Έχετε έναν… γιο

Στη συνέχεια, οι γονείς έστειλαν στο σχολείο επιστημονικές μελέτες και επεσήμαναν αρκετούς νόμους σε διάφορες χώρες που αμφισβητούν τη θετική προσέγγιση για τη θεραπεία της δυσφορίας του φύλου.
Σε απάντηση, το σχολείο φέρεται να επικοινώνησε με το γραφείο πρόνοιας των νέων και την κρατική χρηματοδοτούμενη οργάνωση LGBT «Le Refuge».
Έπειτα, το "Le Refuge" κατηγόρησε τους γονείς για κακοποίηση επειδή προτιμούσαν την ψυχοθεραπευτική θεραπεία από τη μετάβαση της κόρης τους.
Το γραφείο ευημερίας νέων λέγεται ότι αργότερα είπε στους γονείς ότι θα έπρεπε «απλώς να αποδεχτούν ότι έχουν έναν γιο».

Χάθηκε η επιμέλεια

Το αποκορύφωμα ήρθε όταν δικαστήριο αφαίρεσε την απόφαση για τους θεράποντες γιατρούς από τους γονείς και τη μετέφερε στο γραφείο ευημερίας νέων.
Σε περαιτέρω απόφαση, οι γονείς αναγκάστηκαν επίσης να παραδώσουν τα προσωπικά έγγραφα του κοριτσιού για να μπορέσει να αλλάξει νόμιμα το φύλο της.
Η νομική αλλαγή φύλου αποτελεί επίσης μέρος της θετικής προσέγγισης και ένα περαιτέρω βήμα προς τη φυσική αλλαγή φύλου.

Σύμφωνα με το ADF, οι γονείς προσπαθούν επί του παρόντος να ανακτήσουν την πλήρη επιμέλεια και τα δικαιώματα διαμονής της κόρης τους και να ανακαλέσουν τις αναφερόμενες αποφάσεις.
Ο δικηγόρος που είναι υπεύθυνος για την υπόθεση, Felix Böllmann, αναφέρεται στην έκθεση:
«Τα παιδιά που αισθάνονται άβολα με το βιολογικό τους φύλο αξίζουν να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και ευαίσθητη ψυχολογική φροντίδα - γι' αυτό οι γονείς έχουν καταβάλει πολλή αγάπη και προσπάθεια σε αυτό.
Οι γονείς βιώνουν τον απόλυτο εφιάλτη.
Έχασαν την επιμέλεια του παιδιού τους, επειδή ήθελαν να το προστατεύσουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης