Τελευταία Νέα
Διεθνή

Iράν: Δεν έφταιγε μόνο ο καιρός για την πτώση του ελικοπτέρου με τον πρόεδρο Raishi

Iράν: Δεν έφταιγε μόνο ο καιρός για την πτώση του ελικοπτέρου με τον πρόεδρο Raishi
«Θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι αυτό που συνέβη ήταν ατύχημα», επισημαίνει πηγή του ιρανικού πρακτορείου
Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα της έρευνας για τη συντριβή του ελικοπτέρου που κόστισε τη ζωή στον πρόεδρο του Ιράν Εbrahim Raishi τον περασμένο Μάιο.
Ειδικότερα, η συντριβή του ελικοπτέρου αποδίδεται στις άσχημες καιρικές συνθήκες και στο υπερβολικό φορτίο που δυσχέραινε τη δυνατότητα ελιγμών του ελικοπτέρου, μεταδίδει την Πέμπτη 22/8 το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars επικαλούμενο πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας οι οποίες ενημερώθηκαν σχετικά με το πόρισμα της έρευνας.

«Θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι αυτό που συνέβη ήταν ατύχημα»

«Η έρευνα για τη συντριβή του ελικοπτέρου του αγιατολάχ Raishi έχει ολοκληρωθεί…
Θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι αυτό που συνέβη ήταν ατύχημα», ανέφερε η πηγή στο Fars, ζητώντας να μην κατονομαστεί.
Το ελικόπτερο συνετρίβη σε βουνοπλαγιά εν μέσω επικίνδυνων καιρικών συνθηκών (σ.σ. ομίχλη και βροχή), αναφέρει το πόρισμα, υπογραμμίζοντας πως το υπερβολικό φορτίο δυσχέραινε τη δυνατότητα ελιγμών.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν δυο παραπάνω άτομα από το προβλεπόμενο

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η ίδια πηγή στο Fars, η έρευνα έδειξε πως οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο ήταν δύο περισσότεροι από τον αριθμό που προβλέπει το πρωτόκολλο ασφαλείας.
Ο Εbrahim Raishi, ο οποίος θεωρείτο σκληροπυρηνικός και πιθανός διάδοχος του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Ali Khamenei, και ο υπουργός Εξωτερικών Huseni Amirabdolahyan ήταν μεταξύ των οκτώ θυμάτων του δυστυχήματος, κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης