Τελευταία Νέα
Διεθνή

Szijjarto (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας): Ασφαλής ο ενεργειακός εφοδιασμός της χώρας μας παρά το εμπάργκο πετρελαίου

Szijjarto (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας): Ασφαλής ο ενεργειακός εφοδιασμός της χώρας μας παρά το εμπάργκο πετρελαίου
Μπορούμε να εγγυηθούμε την προμήθεια πετρελαίου της Ουγγαρίας μακροπρόθεσμα, τόνισε ο ΥΠΕΞ 
Σχετικά Άρθρα
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjártó δήλωσε ότι ο ενεργειακός εφοδιασμός της χώρας παραμένει «ασφαλής» παρά το γεγονός ότι η Ουκρανία περιόρισε την προμήθεια πετρελαίου της.
Η απαγόρευση από το Κίεβο για την παράδοση της ρωσικής εταιρείας πετρελαίου Lukoil μέσω του νότιου τμήματος του αγωγού Duzhba — που περνά μέσω Ουκρανίας προς την Τσεχία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία — είχε προκαλέσει φόβους για ελλείψεις τόσο στη Σλοβακία όσο και στην Ουγγαρία.
Μιλώντας στις 21 Αυγούστου, ο Szijjártó επέμεινε ότι η Βουδαπέστη διαχειριζόταν την κατάσταση και ότι οι ελλείψεις δεν ήταν στον ορίζοντα.
«Ο ενεργειακός εφοδιασμός της Ουγγαρίας είναι εξασφαλισμένος παρά τις προκλήσεις που γνωρίζετε», είπε ο υπουργός στο περιθώριο συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
Ανέφερε επίσης ότι η ουγγρική κυβέρνηση συμμετείχε σε διαπραγματεύσεις για τη διασφάλιση σταθερών προμηθειών μακροπρόθεσμα.
Ο υπουργός δεν διευκρίνισε ποια χώρα ή χώρες θα μπορούσαν να εξάγουν πετρέλαιο στην Ουγγαρία για να αντισταθμίσουν την έλλειψη προμηθειών της Lukoil, αλλά είπε ότι οι διαπραγματεύσεις πλησιάζουν στην ολοκλήρωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης