Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέει στο Μίσιγκαν η Kamala Harris – Ειδοποιήθηκαν και οι δωρητές…

Καταρρέει στο Μίσιγκαν η Kamala Harris – Ειδοποιήθηκαν και οι δωρητές…
Η αποκάλυψη της Slotkin έρχεται σε μια στιγμή που οι Δημοκράτες παλεύουν με νύχια και με δόντια για να κρατήσουν τη Γερουσία και το Μίσιγκαν μπορεί να είναι ένας αποφασιστικός παράγοντας
Σε μια αποκάλυψη - βόμβα προχώρησε η Axios τις τελευταίες ώρες, αφού ανέφερε ότι η βουλευτής Elissa Slotkin (D-MI) έχει προειδοποιήσει ιδιωτικά τους δωρητές ότι η Αντιπρόεδρος Kamala Harris καταρρέει στο Μίσιγκαν - μια κρίσιμη πολιτεία πεδίου μάχης για τους Δημοκρατικούς.
Η αποκάλυψη της Slotkin έρχεται σε μια στιγμή που οι Δημοκράτες παλεύουν με νύχια και με δόντια για να κρατήσουν τη Γερουσία και το Μίσιγκαν μπορεί να είναι ένας αποφασιστικός παράγοντας.
Κατά τη διάρκεια ενός εικονικού έρανου την περασμένη Τετάρτη με τον γερουσιαστή Cory Booker (D-NJ), η Slotkin δεν μάσησε τα λόγια.
«Δεν αισθάνομαι καλά αυτή τη στιγμή για το πού βρισκόμαστε με την Kamala Harris στο Μίσιγκαν», παραδέχτηκε, δηλώνοντας περαιτέρω ότι η εσωτερική τους δημοσκόπηση δείχνει ότι η Harris βυθίζεται στην πολιτεία Wolverine.
Η είδηση έρχεται ως πλήγμα για τους Δημοκρατικούς καθώς προσβλέπουν σε μια σκληρή κούρσα για τη Γερουσία όπου η ίδια η Slotkin διεκδικεί μια θέση ενάντια στον υποψήφιο του GOP, πρώην βουλευτή Mike Rogers (R-MI).

Γιατί έχει σημασία

Το Μίσιγκαν είναι μια κρίσιμη πολιτεία για τους Δημοκρατικούς.
Εάν ο Trump σαρώσει, καταλαμβάνοντας το Μίσιγκαν - ή οποιαδήποτε πολιτεία στο λεγόμενο «Μπλε Τείχος» που περιλαμβάνει το Ουισκόνσιν και την Πενσυλβάνια, θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο της επιστροφής στον Λευκό Οίκο.
Οι πρόσφατοι μέσοι όροι δημοσκοπήσεων από το FiveThirtyEight έχουν τη Harris να προηγείται με μόλις 2,4 μονάδες, ενώ μια δημοσκόπηση των New York Times/Siena College θέτει το προβάδισμά της σε 1 μονάδα.
Εν τω μεταξύ, οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας καταλαβαίνουν τη δυναμική.
Η κούρσα για τη Γερουσία της Slotkin είναι οριακή.
Οι αξιωματούχους του GOP αισθάνονται μια εξαιρετική ευκαιρία να πάρουν τη θέση.
Η εσωτερική δημοσκόπηση των Ρεπουμπλικανών υποδηλώνει ότι η κούρσα μπορεί να είναι αισιόδοξη, παρά τις δημόσιες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη Slotkin με οριακό προβάδισμα.
Ενώ η δημόσια δημοσκόπηση της Slotkin παρουσιάζει μια πιο αισιόδοξη εικόνα, με το RealClearPolitics να της δίνει πλεονέκτημα 48% έως 43%, οι Ρεπουμπλικάνοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Οι στρατηγοί του GOP πιστεύουν ότι η κούρσα της Γερουσίας του Μίσιγκαν σφίγγει, ειδικά καθώς η εκστρατεία της Slotkin παλεύει έναντι του GOP.
Με τη Slotkin να παραδέχεται ότι η Harris αγωνίζεται στο Μίσιγκαν, είναι σαφές ότι οι Δημοκρατικοί έχουν πολλά να ανησυχούν το 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης