Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu στο πλευρό... των Ιρανών πολιτών - «Είμαστε δίπλα σας, θα απελευθερωθείτε»

Netanyahu στο πλευρό... των Ιρανών πολιτών - «Είμαστε δίπλα σας, θα απελευθερωθείτε»
«Κάθε στιγμή που περνά, το καθεστώς σας φέρνει πιο κοντά στην άβυσσο»
Σχετικά Άρθρα
«Ο λαός του Ιράν πρέπει να ξέρει - το Ισραήλ είναι δίπλα σας», ανέφερε σε τηλεοπτικό μήνυμά του προς τους πολίτες της μεσανατολικής χώρας ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, εν μέσω ανησυχιών για γενικευμένη σύρραξη στην περιχοή.
«Κάθε μέρα, βλέπετε ένα καθεστώς που σας υποτάσσει, βγάζει φλογερούς λόγους για την υπεράσπιση του Λιβάνου, την υπεράσπιση της Γάζας. Ωστόσο, κάθε μέρα, αυτό το καθεστώς βυθίζει την περιοχή μας όλο και πιο βαθιά στο σκοτάδι και βαθύτερα στον πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά ο Benjamin Netanyahu στο μήνυμά του που απηύθυνε σε βίντεο προς του Ιρανούς πολίτες στα αγγλικά.
«Κάθε στιγμή που περνά, το καθεστώς σας φέρνει - τον ευγενή περσικό λαό - πιο κοντά στην άβυσσο».
«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ιρανών γνωρίζει ότι το καθεστώς τους δεν ενδιαφέρεται καθόλου γι' αυτούς. Αν όντως νοιαζόταν, αν νοιαζόταν για εσάς, θα σταματούσε να σπαταλά δισεκατομμύρια δολάρια σε μάταιους πολέμους σε όλη τη Μέση Ανατολή. Θα άρχιζε να βελτιώνει τη ζωή σας. Φανταστείτε αν όλα τα τεράστια ποσά που σπατάλησε το καθεστώς για πυρηνικά όπλα και ξένους πολέμους επενδύονταν στην εκπαίδευση των παιδιών σας, στη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης, στην οικοδόμηση των υποδομών του έθνους σας, νερού, λυμάτων, όλα τα άλλα πράγματα που χρειάζεστε.
Φανταστείτε το», ανέφερε, ενώ συνέχισε:
«Όταν επιτέλους το Ιράν απελευθερωθεί – και αυτή η στιγμή θα έρθει πολύ νωρίτερα από ό,τι πιστεύουν οι άνθρωποι – όλα θα είναι διαφορετικά».
«Οι δύο αρχαίοι λαοί μας, ο εβραϊκός και ο περσικός λαός, θα είναι επιτέλους σε ειρήνη. Οι δύο χώρες μας, το Ισραήλ και το Ιράν, θα είναι σε ειρήνη.
«Όταν έρθει εκείνη η μέρα, το τρομοκρατικό δίκτυο που έχτισε το καθεστώς σε πέντε ηπείρους θα εξαρθρωθεί. Το Ιράν θα γωνρίσει ευημερία όσο ποτέ άλλοτε. Με παγκόσμιες επενδύσεις, τεράστιο τουρισμό. Λαμπρή τεχνολογική καινοτομία που βασίζεται στα τεράστια ταλέντα που υπάρχουν στο Ιράν.
Δεν ακούγεται καλύτερο από την ατελείωτη φτώχεια, την καταστολή και τον πόλεμο;».
«Μην αφήσετε μια μικρή ομάδα φανατικών θεοκρατών να συντρίψει τις ελπίδες και τα όνειρά σας.
Σας αξίζουν καλύτερα. Τα παιδιά σας αξίζουν καλύτερα. Όλος ο κόσμος αξίζει καλύτερα.
Ξέρω ότι δεν υποστηρίζετε τους βιαστές και τους δολοφόνους της Hamas και της Hezbollah, αλλά οι ηγέτες σας τούς υποστηρίζουν. Αξίζετε περισσότερα. Ο λαός του Ιράν πρέπει να γνωρίζει - το Ισραήλ στέκεται δίπλα σας. Είθε να γνωρίσουμε μαζί ένα μέλλον ευημερίας και ειρήνης», διαμήνυσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης