Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ρωσία θα διεκδικήσει πολεμικές αποζημιώσεις από την Ουκρανία - Μοχλός πίεσης σε πιθανές διαπραγματεύσεις

H Ρωσία θα διεκδικήσει πολεμικές αποζημιώσεις από την Ουκρανία - Μοχλός πίεσης σε πιθανές διαπραγματεύσεις
Η ρωσική Επιτροπή Ερευνών, επίσης, έχει κάνει καταμέτρηση των ζημιών από τις ενέργειες της Ουκρανίας
Η Ρωσία αθροίζει τις ζημιές που της προκάλεσε η Ουκρανία από την έναρξη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως αποκαλεί η Μόσχα την εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε στη Izvestia ο Rodion Miroshnik, ο πρεσβευτής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αρμόδιος για την «εποπτεία των εγκλημάτων του καθεστώτος του Κιέβου».
Οι πληγείσες περιοχές υπολογίζουν προσεκτικά τις ζημιές και, σύμφωνα με τον διπλωμάτη, η Ρωσία θα αναζητήσει μηχανισμούς για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων.
«Στο πεδίο της μάχης, τα πράγματα δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί», τόνισε ο Miroshnik.
Και είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί η συνολική ζημία εν μέσω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών, διευκρίνισε.
Η ρωσική Επιτροπή Ερευνών, επίσης, έχει κάνει καταμέτρηση των ζημιών από τις ενέργειες της Ουκρανίας.
Οι εμπειρογνώμονες της επιτροπής εξέτασαν περισσότερα από 3.000 κατεστραμμένα κτίρια και εγκαταστάσεις υποδομής και διαπίστωσαν ότι η ανοικοδόμησή τους θα κοστίσει περισσότερα από 7,5 δισ. ρούβλια (77,3 εκατ. δολάρια).
Εν τω μεταξύ, οι ζημιές στις υποδομές και σε ορισμένους βιομηχανικούς τομείς έχουν κοστίσει ακριβά στους απλούς ανθρώπους, σε ορισμένες περιπτώσεις ανυπολόγιστα.

Μοχλός πίεσης

Το μέλος του Συμβουλίου Διεθνικών Σχέσεων υπό τον Ρώσο πρόεδρο Bogdan Bezpalko υποστηρίζει ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις αποζημιώσεις ως μοχλό πίεσης στις συνομιλίες με την Ουκρανία αργότερα.
«Για παράδειγμα, η Ρωσία θα μπορούσε να διεκδικήσει κάποια εδάφη σε αντάλλαγμα για να μην απαιτήσει αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν στη χώρα», δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής.
«Η Ουκρανία έχει δηλώσει μέχρι στιγμής ότι δεν θα αναγνωρίσει ποτέ επίσημα τις νέες ρωσικές περιοχές.
Αλλά το Κίεβο θα μπορούσε να συμφωνήσει να το κάνει, αν απέχουμε από τη διεκδίκηση αποζημιώσεων. <...>. Και αν θέλουμε να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από την Ουκρανία, θα πρέπει να την νικήσουμε και να θέσουμε υπό τον έλεγχό μας ολόκληρη την επικράτειά της, συμπεριλαμβανομένων των πόρων και της τραπεζικής της σφαίρας», υποστηρίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης