Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ ετοιμάζει το 16ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας - Lavrov: Θλιβερή πολιτική

Η ΕΕ ετοιμάζει το 16ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας - Lavrov: Θλιβερή πολιτική
Οι αντιρωσικές κυρώσεις δεν βοηθούν κανέναν στον κόσμο υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών
Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ετοιμάζει ένα 16ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αν και τα οικονομικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι θλιβερά υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει ήδη το 16ο πακέτο κυρώσεων και τα οικονομικά αποτελέσματα είναι θλιβερά.
Το κόστος του ρωσικού φυσικού αερίου και άλλων ενεργειακών πόρων, που για πολλές δεκαετίες, χάρη στη διαθεσιμότητά τους, παρείχαν οικονομική ανάπτυξη κυρίως στη Γερμανία και σε άλλες ηγέτιδες δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε ολόκληρη τη λεγόμενη ενωμένη Ευρώπη, έχει αυξηθεί κατακόρυφα» επισήμανε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, αναφέροντας πως «οι αντιρωσικές κυρώσεις δεν βοηθούν κανέναν στον κόσμο να αναπτύξει εμπορικούς και οικονομικούς δεσμούς, συμπεριλαμβανομένης της βλάβης εκείνων των χωρών που εισάγουν αυτούς τους περιορισμούς».
«Κοιτάξτε πώς σχολιάζουν τώρα οι ειδικοί την απόφαση του προέδρου Trump να επιβάλει δασμούς 25% σε χάλυβα και αλουμίνιο από όλες τις χώρες που προμηθεύουν αυτά τα αγαθά στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Έχει ήδη υπολογιστεί ότι αυτό θα έχει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία της ίδιας της χώρας που καταφεύγει σε αυτά τα μέτρα» ανέφερε ως παράδειγμα ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης