Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pimco: Αγοράζει προβληματικά δάνεια αντί 1 δις δολαρίων

tags :
Pimco: Αγοράζει προβληματικά δάνεια αντί 1 δις δολαρίων
Σχεδιάζει να αγοράσει από τις τράπεζες προβληματικά δάνεια και κεφάλαια χαμηλής αξιολόγησης η Pimco. Η επενδυτική εταιρεία με έδρα το Νιούπορτ Μπιτς της Καλιφόρνια θα ετοιμάσει ένα ιδιωτικό fund με κεφάλαια ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, το οποίο θα αγοράσει από τις τράπεζες τα... ανεπιθύμητα κεφάλαια προκειμένου να διευκολυνθούν τα τραπεζικά ιδρύματα ως προς την πλήρωση των κανόνων κεφαλαιακής επάρκειας της Βασιλείας ΙΙΙ.
Η Pimco θα συγκεντρώσει το ποσό του ενός δις δολαρίων μέσω αύξησης κεφαλαίου. Το fund θα έχει την ονομασία Pimco Bravo και θα δραστηριοποιείται με την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση των τραπεζών και με ευκαιρίες αγοράς και κερδών που ενδέχεται να προκύψουν από τα αμφιλεγόμενα τραπεζικά προϊόντα -υψηλού ρίσκου τα περισσότερα, όπως είναι λογικό- τα οποία σκοπεύει να αποκτήσει.
Το Pimco Bravo fund θα αποκτήσει καταναλωτικά και στεγαστικά -ενυπόθηκα- δάνεια και άλλες επενδύσεις των τραπεζών οι οποίες μέχρι τη δεδομένη στιγμή εκλαμβάνονται από τα ιδρύματα ως μη κερδοφόρες.
Ο πρόεδρος της Pimco, Bill Gross είχε δραστηριοποιηθεί εντόνως στην τιτλοποίηση προβληματικών δανείων και junk ομολόγων στα τέλη του 2007, πριν δηλαδή από το κυρίως ξέσπασμα της κρίσης.
Οι προβληματικοί δανειζόμενοι αυξάνονται και πληθύνονται από το 2008 κι έπειτα. Ο Mark Porterfield, στέλεχος της εταιρείας, ωστόσο, διευκρίνισε ότι η Pimco θα στραφεί σε μικρά δάνεια και σε τράπεζες με μικρή επιρροή -κυρίως κοινοτικές και τοπικές- και δεν πρόκειται να αγοράσει χρέος σε πιστωτικές κάρτες ή δάνεια αγοράς αυτοκινήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης