Τελευταία Νέα
Διεθνή

El-Erian: Να συμμετάσχουν και οι πιστωτές στα σχέδια διάσωσης - Αποτυχία το ελληνικό σχέδιο

El-Erian: Να συμμετάσχουν και οι πιστωτές στα σχέδια διάσωσης - Αποτυχία το ελληνικό σχέδιο
Αποτυχία ήταν το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, θεωρεί ο  ο επικεφαλής της Pimco, Μ. El-Erian, ξεκαθαρίζοντας ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Ιρλανδίας.
Ο El-Erian, σε συνέντευξη του σε βρετανικό δίκτυο, δεν έκρυψε την υποστήριξη της άποψης της Μέρκελ, η οποία ζητά επίμονα να συμμετάσχουν οι ιδιώτες πιστωτές στις ζημιές που προκαλούνται από την ενδεχόμενη αναδιάρθρωση χρέους. Δεν είναι σωστό να ζητείται από τους Ιρλανδούς να αναλάβουν όλο το κόστος επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Και ιδιαίτερα όταν προκαλούνται από τις επιλογές των διοικήσεων των τραπεζών.
Θα πρέπει να διευρυνθεί ο αριθμός των επενδυτών και των φορέων που αναλαμβάνουν το βάρος της διάσωσης, επισήμανε ο El-Erian. Ο ρόλος των ιδιωτών πιστωτών, θα πρέπει να είναι πολύ σημαντικός, αν αναλογιστούν τι έχει συμβεί στις αγορές το τελευταίο διάστημα.
Τέλος, ο επικεφαλής της Pimco πρότεινε ότι οι κρίσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται σε τρία στάδια. Αρχικά να αναγνωρίζεται ότι υπάρχει πρόβλημα. Μετά να επιχειρείται η ομαλοποίηση στις αγορές. Και τέλος να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα. Αυτός ο σχεδιασμός ακολουθήθηκε και στις περιπτώσεις της Ελλάδας και της Ιρλανδίας. Αν και στην Ελλάδα, φαίνεται ότι δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα, κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης