Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιαλτική άνοδος στις τιμές καυσίμων στις ΗΠΑ — Ξεπερνά τα 5 δολάρια το γαλόνι η βενζίνη

Εφιαλτική άνοδος στις τιμές καυσίμων στις ΗΠΑ — Ξεπερνά τα 5 δολάρια το γαλόνι η βενζίνη
Οι τιμές των καυσίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτινάχθηκαν στα σημερινά επίπεδα λίγο μετά την έναρξη των αμοιβαίων επιθέσεων στη Μέση Ανατολή
Σχετικά Άρθρα
Η μέση τιμή της βενζίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες, για ένα γαλόνι (3,79 λίτρα), άρχισε να αυξάνεται εκ νέου, καθώς η κλιμάκωση της σύγκρουσης με το Ιράν έχει προκαλέσει άνοδο στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.
Η εξέλιξη αυτή ανέκοψε την προηγούμενη αποκλιμάκωση των τιμών των καυσίμων, οι οποίες είχαν επιστρέψει σε επίπεδα που είχαν καταγραφεί στις αρχές του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Ένωσης Αυτοκινήτων (AAA), τα οποία επικαλείται το TASS.
Η τιμή της απλής βενζίνης αυξήθηκε από τα 3,79 στα 3,84 δολάρια ανά γαλόνι, ενώ η τιμή του ντίζελ ενισχύθηκε επίσης κατά 4 σεντς, φτάνοντας τα 4,81 δολάρια ανά γαλόνι.
Οι υψηλότερες τιμές καυσίμων καταγράφονται στην Καλιφόρνια, όπου η μέση τιμή της βενζίνης ανέρχεται στα 5,38 δολάρια ανά γαλόνι.
Το ιστορικό υψηλό της μέσης τιμής βενζίνης στις ΗΠΑ σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2022, όταν το κόστος ενός γαλονιού ξεπέρασε τα 5 δολάρια.
Οι τιμές των καυσίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτινάχθηκαν στα σημερινά επίπεδα λίγο μετά την έναρξη των αμοιβαίων επιθέσεων στη Μέση Ανατολή και την αναστάτωση στις προμήθειες πετρελαίου μέσω των Στενών του Hormuz. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, η μέση τιμή της βενζίνης ξεπέρασε τα 4 δολάρια ανά γαλόνι, ενώ στο υψηλότερο σημείο της ξεπέρασε τα 4,50 δολάρια.
Μετά τις προκαταρκτικές συμφωνίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης, οι τιμές υποχώρησαν αισθητά, ωστόσο η πτώση τους δεν ακολούθησε τον ίδιο ρυθμό με την αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος είχε παρουσιάσει τις χαμηλές τιμές της βενζίνης ως ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της θητείας του, υποστήριξε ότι οι τιμές σύντομα θα επιστρέψουν στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα που, όπως ανέφερε, απολάμβαναν οι Αμερικανοί πριν από την «πολύ επιτυχημένη εκστρατεία» των ΗΠΑ στο Ιράν.
«Οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται ραγδαία και οι τιμές στα πρατήρια καυσίμων υποχωρούν επίσης, αν και όχι τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε», δήλωσε χαρακτηριστικά, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να αναφέρουν τυχόν παραβιάσεις που σχετίζονται με την αγορά καυσίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης