Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Η Δύση θα επιχειρήσει να επηρεάσει τις εκλογές στη Ρωσία, αλλά δεν έχει καμία πιθανότητα

Lavrov: Η Δύση θα επιχειρήσει να επηρεάσει τις εκλογές στη Ρωσία, αλλά δεν έχει καμία πιθανότητα
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας αναφέρθηκε και στη ρωσική σημαία, λέγοντας ότι παρά τις προσπάθειες απαξίωσής της στη Δύση, έχει αποκτήσει για πολλούς ανθρώπους διεθνώς συμβολικό χαρακτήρα ως «σύμβολο του αγώνα για δικαιοσύνη»
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov κατηγόρησε τη Δύση ότι επιχειρεί να πολεμήσει τη Ρωσία «με τα χέρια και τα σώματα των Ουκρανών» και προέβλεψε ότι θα προσπαθήσει να επηρεάσει ή να διαταράξει τις εκλογές για την Κρατική Δούμα τον Σεπτέμβριο.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ολομέλεια της δεύτερης φάσης του 23ου Συνεδρίου της Ενωμένης Ρωσίας, ο Lavrov υποστήριξε ότι τέτοιες προσπάθειες δεν έχουν ουσιαστικές πιθανότητες επιτυχίας.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας αναφέρθηκε επίσης στη ρωσική σημαία, λέγοντας ότι παρά τις προσπάθειες απαξίωσής της στη Δύση, έχει αποκτήσει για πολλούς ανθρώπους διεθνώς συμβολικό χαρακτήρα ως «σύμβολο του αγώνα για δικαιοσύνη».
Οι δηλώσεις του εντάσσονται στη γενικότερη ρητορική της Μόσχας περί μακροχρόνιας αντιπαράθεσης με τη Δύση, τόσο στο στρατιωτικό όσο και στο πολιτικό επίπεδο.
Ο Lavrov παρουσίασε τη Ρωσία ως χώρα που, παρά τις πιέσεις, τις κυρώσεις και τη σύγκρουση στην Ουκρανία, διατηρεί πολιτική σταθερότητα και προετοιμάζεται για την εκλογική διαδικασία του Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης