Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Mytilineos: Ενεργοποιεί το φωτοβολταϊκό 75 MW στην Aυστραλία

Mytilineos: Ενεργοποιεί το φωτοβολταϊκό 75 MW στην Aυστραλία
Η Mytilineos εξαγόρασε το έργο Wyalong στα τέλη του 2020 από την Αυστραλιανή εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ESCO Pacific
Σχετικά Άρθρα
Ο ελληνικός βιομηχανικός όμιλος Mytilineos ξεκίνησε να τροφοδοτεί ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο από το φωτοβολταϊκό (PV) Wyalong, συνολικής ισχύος 75 MW στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας.
Όπως αναμεταδίδει το enewablesnow.com, το φωτοβολταϊκό πάρκο εγκαινιάστηκε επίσημα χθες (20/9) σε μια επίσημη τελετή στην οποία συμμετείχαν στελέχη και συνεργάτες της εταιρείας και εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Bland Shire.

Για το έργο

Το έργο βρίσκεται στο West Wyalong, στην περιοχή Riverina της πολιτείας και αναμένεται να έχει απόδοση ίση με την κατανάλωση περίπου 27.000 τοπικών κατοικιών.
Θα λειτουργεί στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας αγοράς ενέργειας (PPA) με την NBN Co, μια δημόσια επιχείρηση της Αυστραλίας, η οποία έχει αναλάβει τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία του εθνικού δικτύου ευρυζωνικότητας της χώρας. Η 10ετής σύμβαση καλύπτει 90 GWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, ή περίπου το 62% της ετήσιας εκτιμώμενης παραγωγής του πάρκου.
Η Mytilineos εξαγόρασε το έργο Wyalong στα τέλη του 2020 από την Αυστραλιανή εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ESCO Pacific.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης