Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στάσσης : Κομβικές οι μονάδες φυσικού αερίου για την εξισορρόπηση - Ενδιαφέρον για απόθήκευση στην Ρουμανία

Στάσσης : Κομβικές οι μονάδες φυσικού αερίου για την εξισορρόπηση - Ενδιαφέρον για απόθήκευση στην Ρουμανία
ΔΕΗ: Σημαντικός ο ρόλος των μονάδων φυσικού αερίου στο σύστημα –Γιατί είναι αποδοτικές
Στο σημαντικό ρόλο των θερμικών μονάδων, παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο, για το ηλεκτρικό σύστημα αναφέρθηκε χθες ο Γιώργος Στάσσης μιλώντας στο συνέδριο ενέργειας που πραγματοποιήθηκε χθες στο Βουκουρέστι. Όπως εξήγησε, στόχος είναι να αυξηθεί η διείσδυση των ΑΠΕ για να παράγουμε φθηνότερη ενέργεια και να έχουμε ενεργειακή ασφάλεια. «Κάθε μεγαβατώτα από ΑΠΕ είναι φθηνότερη από τη θερμική μεγαβατώρα, όμως από την άλλη χρειαζόμαστε και τη θερμική ενέργεια», σημείωσε.

Ο χαρακτήρας της θερμικής ενέργειας, όπως εξήγησε πλέον αλλάζει, και από φορτίο βάσης, γίνεται φορτίο ευελιξίας, καλύπτοντας την ανάγκη εξισορρόπησης. Η ενέργεια που παράγεται από τις ΑΠΕ αποτελεί το φορτίο βάσης και κάποιες ώρες μόνο θα καλύπτονται οι ενεργειακές ανάγκες από τις θερμικές μονάδες, τις μονάδες αερίου, τις μπαταρίες και το υδρογόνο.
Και όπως είπε γι αυτό το λόγο η παραγωγή ενέργειας από φυσικό αέριο, έχει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακό σύστημα γιατί μπορεί να μη δίνει το φορτίο βάσης, αλλά δίνοντας τα φορτία εξισορρόπησης έχει και την υψηλότερη αποτίμηση.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης